Orientační nabídka


 

Premiér Sobotka se při návštěvě kraje věnoval důležitým tématům

pp
Pracovní snídaní s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem a krajským radním Martinem Klikou odstartoval návštěvu kraje v úterý 7. června předseda vlády Bohuslav Sobotka. Z Lovosic, kde s hejtmanem řešili například otázky kolem kompenzace pro propuštěné horníky na Mostecku či dostavbu dálnice D8, pokračoval premiér na stavbu dálnice, prohlídku společnosti Unipetrol a do ústecké Masarykovy nemocnice.
 

 
 

„Shodli jsme se s panem premiérem na tom, že je nutné postarat se i o horníky, kteří přišli o práci kvůli neprolomení těžebních limitů z rozhodnutí vlády. Hovořili jsme také i o převodu lesních pozemků ve vlastnictví státu do vlastnictví šluknovské lesní školy. Jde o jedinou lesnickou školu v našem kraji a pozemky studenti potřebují k výuce,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček. Po pracovní snídani s premiérem se k nim připojil generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic, aby společně probrali aktuální situaci kolem dostavby dálnice D8 a dalších významných dopravních staveb v Ústeckém kraji. Premiér si i prohlédl na místě probíhající stavu D8 v Řehlovicích.

Za účasti předsedy vlády, ministra průmyslu a obchodu ČR Jana Mládka a představitelů PKN Orlen a Unipetrolu a dalších významných hostů byla v Unipetrolu zahájena výstavba nové polypropylénové jednotky. Má se jednat o investici ve výši 8,5 miliardy korun, spuštění výroby je plánováni na polovinu roku 2018.

V Unipetrolu se uskutečnilo i společné setkání s pracovní skupinou chemického průmyslu v Ústeckém kraji. Jedná se o spojení podniků, škol, výzkumných organizací a dalších partnerů, kteří mají vazbu na chemický průmysl a působí v Ústeckém kraji, a bylo ustaveno jako sektorová dohoda z iniciativy Krajské hospodářské komory. Stálými účastníky jsou zástupci Ústeckého kraje a zástupkyně zmocněnce vlády.

Odpoledne pak proběhla návštěva premiéra a jeho doprovodu v Masarykově nemocnici, odštěpného závodu Krajské zdravotní. Po představení Výukového centra robotické chirurgie besedovali premiér, ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček a představitelé kraje a Krajské zdravotní s přednosty klinik a managementem nemocnic a následně i se zástupci středního zdravotnického personálu. Tato setkání se věnovala zejména problematice nedostatku lékařů a zdravotnického personálu v kraji a zvyšování platů ve zdravotnictví.

První náměstek hejtmana Stanislav Rybák i představitelé Krajské zdravotní podělovali premiérovi a ministrovi zdravotnictví za podporu, zejména pak při potvrzení statutu Komplexního onkologického centra v Ústí nad Labem a v Chomutově.

„Vláda činí kroky k tomu, aby se zdravotnictví stabilizovalo, a to nejen v Ústeckém kraji. S potěšením jsem si vyslechl, že Krajská zdravotní dobře hospodaří a snaží se v blízkosti hranic se SRN čelit konkurenčnímu prostředí,“ uvedl na závěrečném tiskovém brífinku Bohuslav Sobotka.


pp
Hejtman vítá premiéra v Lovosicích

pp
Pracovní snídaně premiéra a hejtmana se zúčastnil krajský radní Martin Klika (uprostřed)

pp
Na stavbě D8 v Řehlovicích, vpravo od premiéra je generální ředitel ŘSD Jan Kroupa

pp
Z jednání účastníků sektorové dohody chemie s premiérem v Unipetrolu, vedle radního Martina Kliky je předsedkyně HSR ÚK Gabriela Nekolová, zástupkyně vládního zmocněnce

pp
Před Masarykovou nemocnicí Ústí nad Labem (MNUL) na premiéra čekal ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (vlevo) a Josef Liehne, ředitel LPP MNUL 

pp
Předsedu vlády před MNUL vítá místopředseda představenstva Krajské zdravotní Radek Scherfer

 

pp

 

pp
Přímý přenos robotické operace sledoval i 1. náměstek hejtmana Stanislav Rybák (vlevo) 

 

pp
Výukový simulátor chirurgického robota "da Vinci" si vyzkoušel i ministr Svatopluk Němeček, i když se přiznal, že je lékařem internistou. Ústecké školící pracoviště je mezinárodně uznávaným centrem robotické chirurgie 

pp
Na setkání s managementem Krajské zdravotní

 

pp

pp
Na setkání se středním zdravotnickým personálem

 

pp

Při závěrečném brífinku

pp

 

pp

pp
Setkání s premiérem v MNUL se zúčastnil i ředitel Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Ilja Deyl (vlevo)

 

 



 

 

 

 

 


 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 7.6.2016 / 7.6.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém