Orientační nabídka


 

Premiéra Ústeckého kraje na prestižním veletrhu cestovního ruchu v arabském emirátu Dubaj

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Premiéra Ústeckého kraje na prestižním veletrhu cestovního ruchu v arabském emirátu Dubaj
V Dubaji ve Spojených arabských emirátech se ve dnech 1.-4. května uskutečnil již 14. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu. Ve společné expozici České republiky měl své místo také Ústecký kraj, reprezentoval jej náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka (na snímku).
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 9. května 2007

Premiéra Ústeckého kraje na prestižním veletrhu cestovního ruchu v arabském emirátu Dubaj

Každoročně se Ústecký kraj prezentuje na více než patnácti evropských veletrzích cestovního ruchu, letos k nim premiérově přibyl také Arabien Travel Market (ATM) v Dubaji. Ve dnech 1. – 4. května se tu ve společné expozici České republiky kromě našeho kraje, jenž zastupoval náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka, prezentoval též Karlovarský kraj, některé významné české lázně, hotely a touroperátoři.

            „Letošní  v pořadí už 14. dubajský mezinárodní veletrh navštívilo během několika dní téměř 23 tisíc návštěvníků,“ řekl nám Radek Vonka „a dlouhá řada odborníků i obyčejných zájemců o naši zem si prohlédla i naši krajskou expozici a vedli jsme řadu jednání. Největší zájem mají zdejší Arabové o české lázně, proto jsme jim přiblížili  formou letáků a prospektů Lázně Teplice, ale také prostřednictvím našich kvalitních tiskových materiálů a publikací další zajímavosti Ústeckého kraje, třeba unikátní krajinu Českého Švýcarska a další turisticky zajímavá místa.“

            Jak nám náměstek a zástupce hejtmana také potvrdil,  podivovali se Arabové nad tím, že nedávno zrušily ČSA přímé letecké spojení s Dubají, hovořil s nimi také o trvající vízové povinnosti a část účasti na ATP rovněž věnoval jednání se zástupci českých stavebních firem, které v Dubaji podnikají a podílejí se na modernizaci tohoto města mezi pouští a mořem. O možnosti, jak k nám do Ústeckého kraje přilákat více občanů Spojených arabských emirátů, kteří zatím znají opravdu jen Prahu a vybrané světové lázně (např. Karlovy Vary – proto také byl v české expozici i Karlovarský kraj zastoupený svým hejtmanem Josefem Pavlem), hovořil Radek Vonka nejen s důležitými touroperátory, ale rovněž s naší velvyslankyní v SAE Věrou Jeřábkovou nebo obchodním radou velvyslanectví ČR Jiřím Rakem. „Byl jsem také potěšen tím,“ sdělil nám Radek Vonka, „že stánek Ústeckého kraje si prohlédl jako jednu z nemnoha evropských expozic rovněž šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum, jenž má jako člen vlády ve své pravomoci mimo jiné i cestovní ruch.“

            Stánek Ústeckého kraje na ATM Dubaj sdílela spolu s ním cestovní agentura 1big Europe z Loun, která v těchto končinách arabského poloostrova prodává zájezdy do Ústeckého kraje, samozřejmě především pobyty do Lázní Teplice. Spolu s Radkem Vonkou zastupovali náš region na veletrhu i vedoucí odboru regionálního rozvoje krajského úřadu Zuzana Kadlecová a vedoucí jeho oddělení cestovního ruchu Jiří Válka. Účast Ústeckého kraje na tomto prestižním veletrhu, na němž se představilo téměř 2000 vystavovatelů ze 64 zemí celého světa, byla hrazena z fondů Evropské unie, konkrétně v rámci grantového schématu GS 4.1.2. Propagační a mediální kampaň Ústeckého kraje v roce 2007.

            V letošním roce se náš region kromě Dubaje už představil na dalších devíti veletrzích cestování a turistického ruchu po celé Evropě  (Utrecht, Madrid, Hamburk, Brusel aj.), další na řadě bude až v září veletrh v polské Varšavě a potom ještě UTE Jekatěrinburk, WMT Londýn a TUC v německém Lipsku.         

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

Skica společné expozice ČR, v níž měl své místo na ATM Dubaj také Ústecký kraj.
Skica společné expozice ČR, v níž měl své místo na ATM Dubaj také Ústecký kraj.

Představitel Ústeckého kraje v rozhovoru s hejtmanem Karlovarského kraje Josefem Pavlem. (Foto: archiv ÚK a P.M.Ulrych, C.O.T. media.)
Představitel Ústeckého kraje v rozhovoru s hejtmanem Karlovarského kraje Josefem Pavlem. (Foto: archiv ÚK a P.M.Ulrych, C.O.T. media.)

Radek Vonka vítá v naší expozici šejka Ahmeda bin Saeed Al Maktouma.
Radek Vonka vítá v naší expozici šejka Ahmeda bin Saeed Al Maktouma.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 9.5.2007 / 9.5.2007 | Zveřejnit od-do: 9.5.2007-9.6.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém