Orientační nabídka


 

Premiérové medaile od Ústeckého kraje

a
Slavnostní ráz mělo dnešní dopolední setkání členů složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje a dalších spolupracujících institucí a organizací. Jana Vaňhová předala v konferenčním sálu krajského úřadu premiérově přes sedm desítek Záslužných medailí a dvanáct Medailí hejtmana Ústeckého kraje.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 13. září 2012

V úvodu všichni přítomní uctili minutou ticha památku Pavla Doubravy, starosty Krajského sdružení Hasičů Čech,Moravy a Slezska v Ústeckém kraji, který zemřel ve věku 63 let. Jeho diplom k Medaili hejtmana musel být tento týden, žel, přepsán na In memoriam. Vzpomínka patřila i všem dalším, kterým byly medaile uděleny posmrtně...

Podle zásad schválených letos krajským zastupitelstvem tak ocenila představitelka kraje aktivní činnost zdravotnických záchranářů, lékařů, policistů, vojáků nebo profesionálních i dobrovolných hasičů. Diplomy a Záslužné medaile dostali jak jednotlivci, tak i kolektivy a týmy. Za přítomnosti náměstka hejtmanky Arna Fišery, radních Martina Kliky, Petra Jakubce a Jana Čermáka i vedoucích pracovníků složek IZS byla oceněna práce vyznamenaných při  záchraně zdraví, životů a majetku našich občanů v posledních letech, a to nejen při povodních. „Dnes se zde scházíme především kvůli vám, abychom vám projevili úctu a abychom vám dali najevo, jak moc si vaší obětavé práce vážíme,“ řekla v úvodu hejtmanka Vaňhová. „Právě z tohoto důvodu jsme se rozhodli udělovat Záslužné medaile a Medaile hejtmana Ústeckého kraje, které na základě nominací předáme těm, kteří podle velitelů jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje pracují na více než sto procent a zaslouží si tak nejen naši pozornost, ale také velký dík.“ Medaile hejtmana byla udělena osobnostem za jejich významný přínos k rozvoji nebo propagaci kraje, za řešení mimořádných událostí a za další významnou činnost.

Součástí slavnostního oceňování bylo také vystoupení pěveckého sboru Fontána ze ZŠ Maršovská Teplice, podpisy oceněných do Knihy cti Ústeckého kraje a setkání ve foyer u konferenčního sálu, kde připravili malé občerstvení žáci teplické „hotelovky“, tedy Hotelové školy, Obchodní akademie a Střední průmyslové školy Teplice, p.o.

Připravil Mgr. Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

1
Čtvrtek 13. září 2012. Konfereční sál Krajského úřadu Ústeckého kraje,

začíná oceňování záchranných a bezpečnostních složek IZS...

2
Hejtmanka Jana Vaňhová v úvodu slavnostního setkání

3

55
4
První Záslužná medaile pro ppor. Bronislava Bandase...

5

6

7
Jednotka sdružení dobrovolných hasičů z Benešova nad Ploučnicí -oceněni byli jednotlivci i tým

8
Pěvecký sbor Fontána uvedl druhou část aktu- předávání Medailí hejtmana

9

10
Medaili hejtmana obdržel z rukou hejtmanky Vaňhové také bývalý starosta Hřenska Josef Černý,

který se ve funkci mnohokrát zabýval koordinací odtraňování škol po častých povodních

20

21
Jana Vaňhová s některými z oceněných Medailí hejtmana. Po její pravici stojí manželka a dcera Jaroslava Herodese, jenž byl dlouholetým pracovníkem krizového řízení odboru kancelář hejtmana (zemřel v lednu roku 2010)

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 13.9.2012 / 13.9.2012 | Schváleno / Zrušeno: 13.9.2012 / 12.10.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém