Orientační nabídka


 

Prezident debatoval v Dubí, Chomutově a Žatci – ve školách i na náměstích

Prezident 2017
Druhý den své oficiální návštěvy Ústeckého kraje prezident České republiky Miloš Zeman zahájil v Dubí, kde se nejdříve sešel s představiteli města a poté diskutoval s občany. Dále prezident v doprovodu hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka pokračoval do Chomutova a den zakončil v Žatci.
Tisková zpráva ze dne 5. října 2017
 

 
 

Před Domem porcelánu s modrou krví v Dubí prezidenta přivítal starosta města Petr Pípal, který bude ve funkci letos již 11 let. Zeman pochválil radnici i starostovu práci zejména za fakt, že účinně zabojoval s prostitucí. „Radnice v čele se starostou Pípalem udělala velký kus práce, přibylo zde mnoho opravených domů,“ zhodnotil Zeman svoji další návštěvu v Dubí. Na prezidentské návštěvě tu byl už jednou před dvěma lety. S představiteli města promluvil o hospodaření města i zaměstnanosti. Tato problematika se přenesla také do diskuze s občany, kteří se ptali na zaměstnávání občanů nad 50 let nebo na snižování nezaměstnanosti. Diskutovalo se také ohledně budoucnosti těžby lithia.

Z Dubí se prezident přesunul do Chomutova, kde navštívil dvě střední školy - páteřní školy Ústeckého kraje. V té první z nich, Střední odborné škole energetické a stavební, Obchodní akademii a zdravotnické škole, ho přivítal její ředitel Jan Mareš.

Přes pět stovek z 1100 žáků tří sloučených škol zaplnilo místní tělocvičnu. „Předně bych vám chtěl poblahopřát k výběru střední školy. Jsem přesvědčen, že v těchto studijních oborech najdou lidé své uplatnění i v letech budoucích,“ uvedl Zeman v úvodu setkání s žáky, kterým posléze odpovídal na zvídavé otázky ohledně možnosti zavedení eura či znovu zavedení povinné vojenské služby.

Od ředitele školy Jana Mareše poté obdržel Miloš Zeman darem loutku hasiče. Škola totiž otevřela obor Strojník požární techniky a v Ústeckém kraji je tak jedinou odbornou školou, která se na cílenou přípravu hasičů zaměřuje.

Druhou zastávkou v Chomutově byla Střední škola technická, gastronomická a automobilní, kde se prezident sešel s ředitelem školy Václavem Sailerem a poté se setkal s vedením města Chomutov významnými podnikateli Chomutovska na pracovním obědě.

Odtud už jel do Žatce, kde ho na městském úřadě přivítala starostka Zdeňka Hamousová. Následovalo setkání s představiteli města a s místními obyvateli. Prezident v závěru setkání dekoroval prapor města pamětní stuhou a připojil svůj podpis do městské pamětní knihy. Dnes završí Zeman svou třídenní návštěvu ve Šluknovském výběžku. Setká se se starostkou Šluknova a s místními občany.

01
Pět stovek žáků Střední odborné školy energetické a stavební, Obchodní akademie a zdravotnické školy debatovalo s prezidentem ČR Milošem Zemanem.

02
Návštěva Žatce, vpravo starostka Zdeňka Hamousová.

03
Setkání s občany na žateckém Náměstí Svobody.

 

04
Nechyběl ani podpis do pamětní knihy města.

 

05

 

06
Setkání s občany Dubí na Teplicku.

 

07
V Dubí se starostou města Petrem Pípalem.

 

08
Zaplněné žatecké náměstí.

 

 

 


 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 5.10.2017 / 5.10.2017 | Zveřejnit od: 5.10.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém