Orientační nabídka


 

Prezidentské zastavení v Mostě se studenty a sportovci

mo
Třetí den návštěvy prezidenta republiky Václava Klause a paní Livie Klausové v Ústeckém kraji ve dnech 18.-20. 10. 2011 zahájil prezidentský pár za doprovodu hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové v Mostě. Pak pokračovala cesta do Brandova, prohlédněte si video.
 

 
 

Na Podkrušnohorském gymnáziu vzácné hosty přivítal ředitel školy Karel Vacek. V tělocvičně školy zaplněné žáky se pak živě diskutovalo. V dotazech směřujících na prezidenta se žáci mimo jiné zajímali o budoucnost Evropské unie, o energetickou koncepci i o názor na prolomení limitů těžby uhlí.

 

V Ústeckém kraji je 62 středních škol zřizovaných krajem a Podkrušnohorské gymnázium je jednou z největších škol kraje, má na 850 žáků. Prestižní certifikát Páteřní škola Ústeckého kraje získalo letos v červnu. Gymnázium je zapojené do evropských environmentálních projektů a spolupracuje s partnerskými školami v Německu a na Slovensku.

 

Primátor statutárního města Most Vlastimil Vozka pak přivítal Václava Klause, Livii Klausovou a hejtmanku Janu Vaňhovou v mostecké zrekonstruované sportovní hale. Prezident se o nové hale velmi pochvalně vyjádřil a pozdravil se s malými sportovci. Vzpomněl na léta, kdy se aktivně věnoval košíkové, a proto se mladým mosteckým hráčům podepsal na basketbalový míč.

 

Rekonstrukce haly začala vloni a nyní se zde chýlí k závěru zkušební provoz. Investiční náklady rekonstrukce dosáhly 250 milionů korun.

 

Václav Klaus s paní Livií Klausovou a s hejtmankou Janou Vaňhovou pak pokračoval na hraniční předávací stanici plynovodu do Brandova. Tady uvedli prezident spolu s hejtmankou a jednateli společnosti NET4GAS do provozu hraniční předávací stanici zemního plynu. Její stavba tu započala před půldruhým rokem . Již brzy sem bude přicházet strategická surovina z Německa a u nás na ni naváže právě budovaný plynovod Gazela. Ten povede z velké části 160 km úseku na území Ústeckého kraje.  Prezidentský pár i paní hejtmanka si dokončenou předávací stanici se zájmem prohlédli a krátce si také pohovořili s dětmi místní základní školy a s občany Brandova u hranic Ústeckého kraje a německého Svobodného státu Sasko.

 

1
V mostecké sportovní hale

01
Prezidenta Václava Klause, jeho manželku Livii Klausovou a hejtmanku Janu Vaňhovou

provedl po hale primátor Mostu Vlastimil Vozka (zcela vlevo).

2

02
Přivítání v Brandově: Hejtmanka zahajuje návštěvu prezidentského páru.

3

                                    Slavnostní přestřižení pásky, které symbolizuje zahájení provozu.

04
Prohlídka Hraniční předávací stanice v Brandově,

prezidenta a hejtmanku provádí jednatel společnosti NET4GAS s.r.o.

05

06
Václav Klaus při podpisu trubky

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 20.10.2011 / 20.10.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém