Orientační nabídka


 

Při návštěvě Prackovic také o dostavě dálnice D8

1
Hejtman Oldřich Bubeníček navštívil obec Prackovice nad Labem, kde se setkal se starostkou Andreou Svobodovou Křešovou. Hovořili nejen o životě v obci a rozvojových projektech, ale nezapomnělo se ani na dostavbu dálnice D8, která již více než rok stojí kvůli mohutnému sesuvu právě nad obcí Prackovice.
Tisková zpráva ze dne 16. července 2014
 

 
 

Při diskuzi o dostavbě dálnice se starostka s hejtmanem navzájem informovali o chystaných krocích. Hejtman Bubeníček zmínil, že při včerejším jednání s ministrem dopravy Prachařem a ministrem vnitra Chovancem mu byla představena závěrečná zpráva České geologické služby o situaci a vývoji v oblasti sesuvu. Tuto zprávu poskytnou v nejbližší době ministerstva i krajskému úřadu, aby se s ní mohli seznámit příslušné odbory. „Dostavba dálnice D8 je pro občany našeho kraje velmi důležitá, ale jde také o sanaci sesuvu a svahu, aby dále neohrožoval pod ním ležící obce. Ústecký kraj a jeho vedení je připraveno se na řešení situace podílet v rámci svých zákonných možností,“ zdůraznil hejtman.

Během návštěvy starostka Svobodová Křešová ocenila činnost místní jednotky sboru dobrovolných hasičů, která se významně zapojila do pomocných prací při loňské povodni a dlouhodobě se podílí na obecním kulturním životě. Kromě toho ocenila pomoc krajských dotací při realizaci rozvojových projektů v obci.

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 16.7.2014 / 16.7.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém