Orientační nabídka


 

Přijďte k nám naší Bránou do Čech také v Drážďanech

001
Celý Ústecký kraj se představí nejen německým návštěvníkům na veletrhu cestovního ruchu DRESDNER REISEMARKT 2012. Návštěvníci budou moci projít přímo Bránou do Čech. Ode dneška do neděle bude na letošním ročníku veletrhu představena nabídka čtyř turistických destinací Ústeckého kraje.
Tisková zpráva z 27. ledna 2012
 

 
 

Na veletrhu Dresdner Reisemarkt si na své přijdou všichni, kteří hledají inspiraci pro výlety, dovolenou a pro různé nejen prázdninové, aktivity.

 

Stánek Ústeckého kraje je prezentován jako jedinečná Brána do Čech (Tor nach Böhmen) a je součástí velké expozice české agentury CzechTourism s celkem dvaceti vystavovateli. Vedle našeho kraje se na veletrhu představí i kraj Vysočina, Liberecký a Královéhradecký. V rámci krajského stánku se bude prezentovat město Žatec. Vlastní prostor pak mají města Chomutov, Ústí nad Labem, Louny a o.p.s. České Švýcarsko. Návštěvníci budou mít příležitost seznámit se mimo jiné i s nabídkou Lázní Teplice a hotelu Clarion v Ústí nad Labem.

 

Drážďany jsou od Ústí nad Labem vzdáleny pouhých 50 kilometrů, Ústecký kraj může tedy nabídnout u našich sousedů kompletní turistickou nabídku. Pravděpodobně nejzajímavější budou pro naše sousedy cíle v hraničních regionech Krušné hory a České Švýcarsko. Ústecký kraj také prezentuje na svém stánku svého partnera letiště Dresden International.

 

„Naše spolupráce začala vzájemnou výměnou propagačních materiálů. Na letišti byly umístěny propagační boxy s logem Ústeckého kraje a cestující tak měli možnost seznámit se s těmi nejzajímavějšími turistickými trasami, přírodními krásami či pamětihodnostmi Ústeckého kraje,“ popsal radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Radek Vonka a dodal: „Na oplátku Ústecký kraj rozvezl do informačních center letové plány letiště a informace o příjezdu a parkování pro české cestující. V současné době bude naše spolupráce ukotvena také smluvním vztahem.“

 

Ústecký kraj prostřednictvím své destinační agentury České Švýcarsko o.p.s. spolupracuje s německými partnery již dvanáct let. V současné době probíhají na úrovni Ministerstva životního prostředí ČR, Ústeckého kraje na české straně a Svobodného státu Sasko intenzivní jednání ve věci zapsání přírodní památky Pravčická brána na předběžný Seznam světového dědictví UNESCO.

 

Dalším projektem, který velmi výrazně podpořil turistický ruch v příhraničním českosaském regionu byl společný projekt obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko a německého partnera Tourismusverband Sächsische Schweiz e.V. pod názvem Českosaské Švýcarsko – excelentní přeshraniční turistická destinace.

 

„V rámci tohoto projektu vznikl jednotný grafický manuál pro turistický region Česko saského Švýcarska, nové propagační materiály a uskutečnilo se také několik akcí pro turistickou veřejnost obou zemí,“ popsal několik konkrétních výstupů projektu Radek Vonka a dodává: „Realizovalo se také několik kroků, které nás podpořily v tom, že myšlenka navrhnout Pravčickou bránu na Seznam světového dědictví UNESCO je opodstatněná." 

 

Krásy našeho regionu se představí v Drážďanech od tohoto pátku 27.ledna do neděle 29. ledna.

 

Pokud se rozhodnete veletrh navštívit více informací najdete na: www.dresdner-reisemarkt.de.

 

Připravil: Ing. Jiří Válka, Oddělení regionálního rozvoje a cestovního ruchu KÚÚK

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 27.1.2012 / 27.1.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém