Orientační nabídka


 

Prioritou pro Masarykovu nemocnici je dokončení dostavby

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Prioritou pro Masarykovu nemocnici je dokončení dostavby
Hlavním úkolem pro ústeckou Masarykovu nemocnici je v nejbližší době především dokončení dostavby objektů očního a infekčního oddělení a následné přestěhování zbývajících oddělení do nového areálu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 2.5. 2005

 

Prioritou pro Masarykovu nemocnici je dokončení dostavby

 

Hlavním úkolem pro ústeckou Masarykovu nemocnici je v nejbližší době především dokončení dostavby objektů očního a infekčního oddělení a následné přestěhování zbývajících oddělení do nového areálu. Na těchto závěrech shodli náměstek hejtmana Petr Fiala a radní Vladimír Záhorský během pracovního jednání s vedením Masarykovy nemocnice dne 2. května.

            „Během jednání s ředitelem nemocnice Petrem Pollakem a jeho náměstky jsme podrobně rozebírali nejdůležitější otázky chodu nemocnice. Velkou pozornost jsme pochopitelně věnovali jejímu hospodaření a ekonomickým vztahům se zdravotními pojišťovnami. Myslím, že Ústecký kraj jako zřizovatel může být s hospodařením Masarykovy nemocnice celkem spokojený. Nemocnice není zadlužená a její rozpočet je vyrovnaný,“ řekl Petr Fiala.

            Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem je největším zdravotnickým zařízením v kraji. Její roční obrat je přibližně 1,6 miliardy korun a se svými více něž 2200 zaměstnanci je také největším zaměstnavatelem na Ústecku. V roce 2004 bylo v Masarykově nemocnici ošetřeno bezmála 44 tisíc pacientů, což je o 8 tisíc více než před pěti lety. „Ze statistických přehledů, které nám nemocnice předložila, vyplývá, že se průběžně posiluje celokrajská působnost nemocnice. I když mezi pacienty převažují obyvatelé z Ústecka, tvoří asi 57 procent, soustavně se zvyšuje počet pacientů, kteří do Ústí přicházejí z ostatních částí regionu. Daří se tak naplňovat záměr Ústeckého kraje, aby Masarykova nemocnice sloužila jako zařízení se superspecializovanou péčí pro celý kraj,“ poznamenal Vladimír Záhorský.

            Během schůzky se zástupci kraje zajímali také o personální otázky spojené s chodem nemocnice. Podle vedení nemocnice vážné problémy s odchodem lékařů do zahraničí nehrozí a nemocnice nemá ani problém s nedostatkem sester.  Ředitel Petr Pollak je v souvislosti s tím informoval o úspěšném rozvoji spolupráce s plzeňskou lékařskou fakultou. „Již v loňském roce se nám podařilo dohodnout s vedením fakulty, že dvacet studentů medicíny absolvuje praxi v rámci  šestého ročníku u nás v nemocnici. I když studenti zpočátku přistupovali k Ústí trochu nedůvěru, rychle zjistili, že jsme nemocnice na špičkové úrovni a praxe u nás jim rozhodně neuškodí. O tom, že jsme byli úspěšní svědčí i to, že v letošním roce už bude v Masarykově nemocnici šestý ročník absolvovat 40 studentů,“ řekl Pollak.

            Již zmiňovanou prioritou pro další rozvoj Masarykovy nemocnice je především dokončení dostavby jejího nového areálu. V současné době zbývá dokončit pavilon infekce a následně přestěhovat oční oddělení a stomatochirurgii ze starého areálu do nových prostor. Podle vedení nemocnice by přestěhování mělo být dokončeno do března příštího roku. Zástupci Ústeckého kraje se zajímali také o zabezpečení a ochranu majetku. Nemocnice v této souvislosti plánuje například dokončení oplocení rozsáhlého areálu nebo posílení ostrahy a kamerového systému, to však bez přispění kraje nemocnice sama nedokáže. „S vedením nemocnice jsme jednali také o přestavbě a rozšíření systému PACS, který má soužit k výměně informací mezi nemocnicemi v Ústeckém kraji. Jde o to, aby například rentgenové snímky pořízené v Masarykově nemocnici mohly být v digitální podobě posílány rychle do nemocnic například v Teplicích nebo Děčíně,“ uvedl Petr Fiala. 

 

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

Petr Fiala a Vladimír Záhorský během jednání s ředitelem Masarykovy nemocnice Petrem Pollakem
Petr Fiala a Vladimír Záhorský během jednání s ředitelem Masarykovy nemocnice Petrem Pollakem

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 4.5.2005 / 4.5.2005 | Zveřejnit do: 4.7.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém