Orientační nabídka


 

Přípravy na Křesadlo vrcholí

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Už za několik dní, přesně 11. března, v 19 hodin, se uskuteční v prostorách ústeckého Činoherního studia vyhlášení 7. ročníku Křesadlo 2008. Jde o symbolické ocenění šesti lidí, kteří na návrh jiných obdrží tuto prestižní cenu. za to, že dobrovolně pomáhají potřebným. V našem regionu jde již o pěknou tradici, která neunikla pozornosti představitelům politického a veřejného života. Důkazem je také záštita Jany Vaňhové, hejtmanky Ústeckého kraje, která se na slavnostní večer chystá.
 

 
 

Už za několik dní, přesně 11. března, v 19 hodin, se uskuteční v prostorách ústeckého Činoherního studia vyhlášení 7. ročníku Křesadla 2008. Jde o symbolické ocenění šesti lidí, kteří na návrh jiných obdrží tuto prestižní  cenu. za to, že dobrovolně pomáhají potřebným. V našem regionu jde již o pěknou tradici, která neunikla pozornosti představitelům politického a veřejného života. Důkazem je také záštita Jany Vaňhové, hejtmanky Ústeckého kraje, která se na slavnostní večer také chystá.

V minulých dnech již ukončili svoji práci členové hodnotící komise, byla mezi nimi také členka rady Ústeckého kraje Jana Ryšánková.  Jména dobrovolníků, kteří převezou cenu Křesadlo  za svoje aktivity v loňském roce, jsou již známa. Na jejich oficiální odtajnění si však ještě musíme počkat až do onoho slavnostního večera. Nicméně, co  prozradit můžeme už nyní –  letos cenu převezme pět žen a jeden muž. Dva z nich jsou z krajského města, dva z Loun, další z Děčína a Chomutova.  Křesadlo tradičně pořád Dobrovolnické centrum v Ústí nad Labem . Jde o symbolické morální ocenění, vybraná šestice získává cenu, která má podtitul „cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci“.Je každoročně udělována na jaře těm, kteří různými formami pomáhají těm, kteří to potřebují. Lidem hendikepovaným nebo nemocným či osamoceným. Dobrovolníci o ně pečují nezištně a ve svém volném čase. Jana Vaňhová se těší, že osobně pozná nové nositele této prestižní ceny a stráví s nimi spolu s ostatními  hezký večer. Kromě gratulace pro ně chystá také upomínkové dárky, které dobrovolníkům jistě připomenou tyto ojedinělé zážitky.  Křesadlo bude po 11. březnu  v našem kraji vlastnit celkem  43   mužů a žen.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741,  737415959

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Naděžda Kocábková
Vytvořeno / změněno: 26.2.2009 / 26.2.2009 | Zveřejnit od-do: 26.2.2009-26.3.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém