Orientační nabídka


 

Proběhl workshop pro města a obce k Informačnímu systému projektových záměrů

RSK mini
Dne 26. 5. 2022 proběhl ve spolupráci Regionální stálé konference Ústeckého kraje, Ministerstva pro místní rozvoj ĆR a zástupců strategie RE:START workshop pro zástupce měst a obcí o Informačním systému projektových záměrů.
 

 
 
O vzniku centrálního místa pro mapování a sběr projektových záměrů a absorpční kapacity v území jsme v minulosti informovali zde

Workshop, který navštívilo bezmála 40 účastníků, byl zaměřen primárně na uživatelské představení tzv. Informačního systému projektových záměrů (dále jen "ISPZ"), který je dostupný na adrese www.projektovezamery.cz. Koncepci systému, jeho uživatelské rozhraní a využití nejen na národní úrovni představil Mgr. František Puršl z Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Zdůraznil zejména způsob přihlašování do systému, který nevyžaduje žádnou novou registraci uživatelů, ale využívá stávající identity (např. datové schránky. NIA apod.). Účastníky semináře provedl strukturou systému a jeho běžnými kroky, jako je např. vkládání projektového záměru, export/import dat, editace záznamu apod. 

Za agendu regionálního rozvoje Krajského úřadu Ústeckého kraje hovořil Ing. Jan Kadraba, vedoucí oddělení regionálního rozvoje. Ve svém příspěvku zhodnotil využitelnost systému z hlediska strategie rozvoje kraje. Ocenil zejména jednotnou strukturu dat pro všechny subjekty, která by mohla nahradit opakované sběry informací v území. Okomentoval rovněž možná rizika a motivaci pro využívání systému, která se může u různých úrovní subjektů lišit. Zdůraznil, že vypovídací hodnota a současně i využitelnost systému je závislá na počtu uživatelů, kteří ho budou aktivně využívat.

Za oddělení RESTART na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR hovořil následně Ing. Miloš Soukup, který představil využívání ISPZ při tvorbě akčního plánu. Zdůraznil dlouhodobou potřebu pomoci regionům, jejichž pozice je z hlediska hospodářské restrukturalizace specifická a prezentoval konkrétní práci s vloženými záměry do ISPZ. 

Workshop bude s největší pravděpodobností zopakován. Informace budou zveřejněny na webových stránkách Ústeckého kraje. V případě dotazů lze využít kontakty v prezentacích nebo se obrátit na sekretariát Regionální stálé konference Ústeckého  kraje

Ke stažení:
 
Zodpovídá: RNDr. Eva Poslová
Vytvořeno / změněno: 26.5.2022 / 26.5.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém