Orientační nabídka


 

Proběhlo již desáté setkání Poradního orgánu hejtmana pro seniory a zdravotně postižené

logo
V pondělí se na Krajském úřadu uskutečnilo 10. jednání Poradního orgánu hejtmana. Jedním z hlavních témat byl krajský plán vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením na období 2015 – 2018, který zastupitelstvo schválilo v únoru. Předmětem jednání byl také projekt Euroklíč.
Tisková zpráva ze dne 11. března 2015
 

 
 

Plán vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením je koncepční dokument vycházející zejména z Úmluvy o právech osob se zdravotním postižením, ratifikované Českou republikou v roce 2009. Dokument byl zpracován z podnětu POHÚK pro seniory a zdravotně postižené ve spolupráci s Ústeckou krajskou radou osob se zdravotním postižením a zainteresovanými odbory Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Důraz je kladen zejména na oblasti: zpřístupňování staveb, dopravy a informací; oblast vzdělávání a školství; oblast zdravotní péče; oblast sociálních věcí; oblast kultury, sportu a volnočasových aktivit; organizování pravidelných konferencí na aktuální témata pod záštitou hejtmana (jednou až dvakrát do roka); zajistit, aby se ÚKR ZP stala stálým připomínkovým místem při přípravě koncepcí a strategií kraje v předmětné oblasti; koordinace a monitorování plánu. Členové POHÚK se k tomuto materiálu vyjádřili pozitivně a poděkovali za kvalitní zpracování.

Dalším tématem byl projekt Euroklíč. Cílem projektu je zajistit osobám se sníženou schopností pohybu dostupnost veřejných sociálních a technických kompenzačních zařízení. Je určen pro maminky s dětmi, seniory apod. (např. pro přístup na veřejné záchody). Od února 2015 jsou v ÚK Euroklíče vydávány. Existují 4 distribuční místa: Lovosice (Šance), Most (AMA), Děčín (AVAZ), Ústí nad Labem (centrum a Klíše). Prozatím je vyrobeno 200 kusů. Letáky s bližšími informacemi o projektu budou v nejbližší době zhotoveny.

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 11.3.2015 / 11.3.2015 | Účinnost od-do: 11.3.2015-11.4.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém