Orientační nabídka


 

Projekt Atletika pro děti v Ústeckém kraji startuje v pátek

V pátek 3. září se na Městském stadionu v Ústí nad Labem můžete seznámit s novým projektem Českého atletického svazu „Atletika pro děti“. Český atletický svaz našel společnou řeč s Ústeckým krajem, který projekt podporuje.
 

 
 

„Jsem potěšena, že náš kraj může podpořit tak zajímavý projekt, jakým je právě Atletika pro děti. Prostředky, které věnujeme na rozvoj volnočasových aktivit dětí a mládeže, jsou dobrou investicí pro budoucnost,“ říká hejtmanka pilotního kraje projektu, Jana Vaňhová, která klubům a oddílům předá nové atletické sady pro jejich atletické přípravky a školky.

 

„Cílem projektu je nabídnout rodičům a dětem novou volnočasovou aktivitu v podobě pravidelných atletických kroužků v oddílech. Běhání, skákání a házení je podpořeno lehkými atletickými pomůckami, přizpůsobenými na míru těm nejmenším,“ říká předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník. „Velice si vážíme faktu, že jsme u zástupců Ústeckého kraje našli pro náš projekt podporu.“

 

Vyzkoušet si hravé atletické disciplíny budou moci již od 9 hodin ráno na Městském stadionu předškoláci. O hodinu později se na malé atlety přijede podívat úspěšná překážkářka a česká rekordmanka Zuzana Hejnová. V 10:30 hodin pak atletické sady, obsahující pomůcky pro dětskou atletiku předá hejtmanka Ústeckého kraje, Jana Vaňhová a předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník zástupcům oddílů z Ústí nad Labem. Děti v přípravkách a školkách se tak budou moci těšit na pěkné překážky v podobě pěnových zvířátek, obruče, žíněnky, štafetové kroužky, míče a mnoho dalšího.

 

Po slavnostním předání si Atletiku pro děti budou moci vyzkoušet také žáci z prvního stupně základních škol, i pro ně bude připravena autogramiáda rekordmanky na 400 m překážek Zuzany Hejnové.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 1.9.2010 / 1.9.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém