Orientační nabídka


 

Projekt ENLARGE NET spojí tři země, v kraji se o něm ale málo ví

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Zástupci Saska konstatují, že se v Ústeckém kraji setkali s malými znalostmi projektu ENLARGE NET, který přitom může přinést kraji značné finanční prostředky. Evropská unie na něj vyčlenila 500 000 eur, jeho celkový rozsah je 615 000 euro a doba trvání 24 měsíců.
 

 
 

Projekt ENLARGE NET spojí tři země, v kraji se o něm ale málo ví

Tisková zpráva ze dne 19.08.2003

 

 

Jednání k projektu ENLARGE–NET se uskutečnilo 14. srpna na Krajském úřadě Ústeckého kraje. Zástupci německého Saska, polského Dolního Slezka a Ústeckého kraje se věnovali především organizačním problémům spojeným s rozbíhajícím se projektem, o složení pracovních skupin. Zástupci Saska konstatovali, že se bohužel v Ústeckém kraji setkali s malými znalostmi projektu, který přitom může přinést kraji značné finanční prostředky. Evropská unie na něj vyčlenila 500 000 eur, jeho celkový rozsah je 615 000 euro a doba trvání 24 měsíců. Skupina se dále shodla na tom, že zástupci jednotlivých subjektů by měli být především odborníky v daných oblastech, projednána byla také odpovědnost garanta za úspěšnou realizaci pracovních seminářů.

Koncepce ENLARGE–NETu byla vypracována městem Drážďany v roce  2002 v rámci pilotního programu EU na podporu místních a regionálních úřadů v hraničních regionech. Tento projekt by měl pomoci při přípravě na dopady rozšíření Evropské unie (například v oblasti migrace či sociální) a především vytvořit trvalé spojení mezi místními a regionálními územními sdruženími a dalšími účastníky v Sasku, Dolním Slezsku a severních Čechách.Takový euroregion bude v rozšířené EU konkurenceschopný a jednou z priorit projektu je vybudování výkonné infrastruktury. Účastníci ENLARGE-NETu by se měli v současné době poznat, vyměnit si informace a zkušenosti, vypracovat společné vize a strategie ve vztahu k rozšíření Evropské unie a upravit je do takové podoby, aby je bylo možno rozpracovat do konkrétních projektů. Tyto projekty se začnou realizovat po vstupu ČR do EU.

V rámci projektu je zřízeno 5 tematických pracovních skupin:

1) vzdělávání pracovníků samosprávy, modernizace samosprávy

2) migrace, sociální otázky

3) rozvoj regionů, infrastruktura, doprava

4) životní prostředí, ochrana před katastrofami

5) hospodářství, cestovní ruch

Ústecký kraj je spolu s městem Drážďany garantem skupiny pro životní prostředí a ochranu před povodněmi. Pracovní seminář této pracovní skupiny by se měl uskutečnit 23.-25. října v Drážďanech.

Další informace o projektu ENLARGE-NET najdete v německé, polské a české verzi na internetové adrese http://enlarge-net.dresden.de

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 8.9.2003 / 8.9.2003 | Zveřejnit od-do: 8.9.2003-8.10.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém