Orientační nabídka


 

Projekt INDIS pomohl krajským školám

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Projekt INDIS pomohl krajským školám
Závěrečná konference k projektu "Zmapování vzdělávacích potřeb v Ústeckém kraji - Interdisciplinární vzdělávání pedagogů technických oborů - INDIS" se konala 11. května v budově Krajského úřadu Ústeckého kraje.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 11.5.2006

 

Projekt INDIS pomohl krajským školám

 

Závěrečná konference k projektu „Zmapování vzdělávacích potřeb v Ústeckém kraji – Interdisciplinární vzdělávání pedagogů technických oborů – INDIS“ se konala 11. května v budově Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Ústecký kraj realizuje tento projekt již od 6. června 2005 spolu s 11 partnery, mezi něž patří střední školy (příspěvkové organizace Ústeckého kraje) a krajská hospodářská komora. Závěrečná konference zhodnotila za účasti všech  partnerů a zástupců, hospodářských komor a úřadů práce dosažené výsledky a výstupy projektu.

Cílem projektu INDIS, který probíhal v rámci programu Phare 2003, bylo prostřednictvím interdisciplinárního vzdělávání vytvořit systém přípravy pracovních sil dle aktuálních požadavků zaměstnavatelů a připravit tak podmínky pro flexibilní reakci škol na vývoj trhu práce.  Jednotlivé školy zpracovaly pro potřeby programu vzdělávací moduly, které se vzájemně doplňují a na jejichž základě bude možné rozšířit vzdělávací nabídku všech zainteresovaných škol. Ty budou díky tomu schopné nabídnout například nezaměstnaným či absolventům nové kurzy a zlepšit tak jejich šance na uplatnění na trhu práce.

Například Střední průmyslová škola a Obchodní akademie Kadaň se projektu zúčastnila modulem „Tepelné úspory ve stavebnictví a využití odpadního tepla“, který se zabývá mimo jiné zpětným získáváním a využitím odpadního tepla nebo zateplovacími systémy ve stavebnictví.

ISŠE Chomutov se v rámci projektu zaměřila na „Obnovitelné zdroje energie a jejich elektrotechnické a elektronické instalace“. Obnovitelné zdroje byly představeny v podobě slunečního záření, energie vody, větru, biomasy a bioplynu. Účastníci odborného školení byli s problematikou obnovitelných zdrojů seznámeni pomocí audiovizuálních programů, publikací naší i zahraniční literatury, fotodokumentací, ale i vzorky biomasy.

Na realizaci projektu INDIS získal kraj se svými partnery z evropských zdrojů přibližně 4,04 milionů korun. I když projekt bude ukončen v červnu letošního roku, některé ze škol chtějí ve spolupráci při rozšiřování vzdělávací nabídky pokračovat.

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Projekt INDIS pomohl krajským školám

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 15.5.2006 / 15.5.2006 | Zveřejnit od-do: 12.5.2006-12.6.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém