Orientační nabídka


 

Projekt Podpora NRP v ÚK - KA1 - Řízení a administrace projektu

 

Odkazy

  • Foto 1 [JPG, 5,7 MB] (9.4.2015)
  • Foto 2 [JPG, 123 kB] (9.4.2015)
  • Foto 3 [JPG, 136 kB] (9.4.2015)

 
 

Projekt „Podpora náhradní rodinné péče v Ústeckém kraji“ – klíčová aktivita 1 – řízení a administrace projektu vč. publicity – spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí obcí a dalšími subjekty

V rámci projektu Podpora náhradní rodinné péče v Ústeckém kraji, registrační číslo: CZ.1.04/3.1.03/C2.00046, který je realizován od února 2014 do června 2015 a je financován Evropským sociálním fondem prostřednictvím Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost, je v rámci klíčové aktivity 1 (KA01) – řízení a administrace projektu vč. publicity systematicky -  podporována činnost orgánů sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) ve správním obvodu Ústeckého kraje a prohlubována spolupráce mezi dalšími subjekty působícími v této oblasti.

Mimo individuálních konzultací, kazuistických seminářů a metodických dnů realizovaných přímo v sídle jednotlivých OSPOD jsou uskutečňovány metodické porady vedoucích OSPOD v sídle krajského úřadu. Za dobu trvání projektu se jednalo o metodickou poradu v únoru 2014, která byla zaměřena na projednání změn souvisejících s novelizovanou směrnicí o stanovení rozsahu evidence dětí a obsahu spisové dokumentace o dětech vedené OSPOD a na povinnost zpracovat standardy kvality pro orgány sociálně-právní ochrany dětí. 

V březnu 2014 se ve spolupráci s odborem školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje uskutečnila metodická porada pro vedoucí OSPOD společně s řediteli dětských domovů zřizovaných Ústeckým krajem. Předmětem porady bylo provázání spolupráce v oblasti sociálně-právní ochrany dětí – např. v oblasti změn při nařizování a realizaci ústavní výchovy, které přinesl nový občanský zákoník a změny souvisejících zákonů.

V květnu 2014 proběhla metodická porada s vedoucími OSPOD. Hlavním tématem byla oblast vyhodnocování potřeb dětí, optimalizace evidence dětí, jimž je třeba zajistit náhradní rodinnou péči a diskuze nad jednotlivými standardy kvality pro sociálně-právní ochranu dětí.

V září 2014 se uskutečnila porada s vedoucími oddělení sociálně-právní ochrany dětí a vedoucími úseku sociální prevence Ústeckého kraje. Na poradě byly projednávány dotazy ke standardům kvality sociálně-právní ochrany dětí a otázky evidence dětí, kterým je třeba zajistit péči v náhradním rodinném prostředí, problematika návratu a začlenění dětí po ukončení ústavní výchovy, aktuální otázky pěstounské péče na přechodnou dobu. Na základě poznatků z metodické a kontrolní činnosti byly pro pracovníky OSPOD ORP Ústeckého kraje zajištěny semináře „Vyhodnocování potřeb dětí“ (23. 9. 2014) a „Úvod do role kurátora v řízení ve věcech dětí mladších 15 let“ (15. 10. 2014).

V lednu 2015 se uskutečnila metodická porada s vedoucími oddělení sociálně-právní ochrany dětí a vedoucími úseku sociální prevence Ústeckého kraje. Na programu porady byly aktuální otázky SPOD a vzdělávání v oblasti SPOD. Na poradu byli přizváni zástupci ÚP ČR, kteří prezentovali nabídku spolupráce pro děti z dětských domovů, ohrožených rodin i z NRP v souvislosti s nástupem na trh práce.

 
Zodpovídá: Bc. Jarmila Strnadová
Vytvořeno / změněno: 9.4.2015 / 9.4.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém