Orientační nabídka


 

Projekt „Podpora plánování a transformace sociálních služeb v Ústeckém kraji“

znak
Ústecký kraj 1. dubna zahájil realizaci projektu „Podpora plánování a transformace sociálních služeb v Ústeckém kraji“. Projekt je zaměřen na podporu plánování rozvoje sociálních služeb na krajské i obecní úrovni a na podporu zkvalitnění pobytových služeb pro lidi s mentálním postižením a s dlouhodobým duševním onemocněním.
 

 
 

V rámci projektu nyní probíhá ve spolupráci se zástupci obcí, poskytovatelů a uživatelů sociálních služeb aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji. Aktualizovaná verze plánu bude po schválení krajským zastupitelstvem platit v letech 2012 – 2013. Poté bude na základě výstupů projektu zpracován nový navazující plán rozvoje sociálních služeb.

Dalšími aktivitami, které proběhnou v rámci projektu, bude vyhodnocení kvality probíhajících procesů plánování v kraji, vzdělávání týmů zabývajících se plánováním rozvoje sociálních služeb na obecní i krajské úrovni a analýza potřebnosti sociálních služeb.

Druhou oblastí, na kterou je projekt zaměřen, je zkvalitnění a rozšíření spektra sociálních služeb pro lidi s mentálním postižením a s dlouhodobým duševním onemocněním. Zaměstnanci pěti ústavů tzv. domovů pro osoby se zdravotním postižením budou v rámci projektu připravovat rozvojové plány svých zařízení a vzdělávat se v oblasti poskytování sociálních služeb. Cílem připravovaných plánů rozvoje zařízení je náhrada stávajících ústavů sociálními službami poskytovanými v prostředí, které se co nejvíce blíží životním podmínkám běžné populace. Změny ve službách též přispějí k individuálnímu přístupu ke klientům služeb a ke zlepšení dodržování jejich lidských práv, což se v současných ústavech zpravidla neděje. Do projektu je zapojen Domov sociální péče Skalice, Domov na zámku Liběšice, Centrum sociálních služeb Děčín, Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa a Oblastní charita Česká Kamenice.

Projekt bude realizován do 31. března 2013. Náklady ve výši 16,978 mil. Kč jsou hrazeny z dotace poskytnuté Ústeckému kraji v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

Připravil: odbor SZ

11

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 9.5.2011 / 9.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém