Orientační nabídka


 

Projekt regenerace opuštěných výrobních areálů (brownfields) úspěšně pokračuje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Na webových stránkách Ústeckého kraje mohou všichni zájemci nalézt v sekci "Investor" podrobné informace o projektu regenerace opuštěných výrobních areálů (brownfields) včetně jednoduchého dotazníku, s jehož pomocí firma Parsons Brinckerhoff zjišťuje umístění lokality, její zevrubnou charakteristiku a vlastnické poměry.
 

 
 

Projekt regenerace opuštěných výrobních areálů (brownfields) úspěšně pokračuje

Tisková zpráva ze dne 18.11.2003

 

V sídle Ústeckého kraje proběhlo (18. 11. 2003) druhé jednání pracovní skupiny evropského projektu zaměřeného na strategie regenerace brownfields v České republice. Schůzky se zúčastnili zástupci týmu britské firmy Parsons Brinckerhoff pro Ústecký kraj,  delegáti CzechInvestu a vedoucí krajských odborů životního prostředí a zemědělství, územního plánování a stavebního řádu a hospodářské strategie. Účastníci konstatovali, že se daří uskutečňovat první fázi tohoto projektu, kterou je vytvoření co nejpodrobnější databáze lokalit v regionu, které lze mezi tzv. brownfields zahrnout, tak aby měla britská firma vzešlá z výběrového řízení ministerstva průmyslu co nejvíce vstupních informací pro vytvoření střednědobých a dlouhodobých plánů na jejich regeneraci. Z více než 90 %  totiž tyto areály na území kraje nevlastní samosprávy.

            Britští partneři konstatovali, že na webových stránkách Ústeckého kraje mohou všichni zájemci nalézt v sekci „Investor“ podrobné informace o projektu včetně jednoduchého dotazníku, s jehož pomocí firma Parsons Brinckerhoff zjišťuje umístění lokality, její zevrubnou charakteristiku a vlastnické poměry. „Předpokládáme, že na území kraje se nachází těchto lokalit několik stovek. Registraci pomocí dotazníku využilo prvních padesát subjektů, což považujeme za dobrý začátek,“ uvedl vedoucí odboru hospodářské strategie Ústeckého kraje Jan Sixta.

            První fáze sběru dat o nevyužívaných průmyslových nebo zemědělských areálech ve městech a obcích bude zakončena 10. prosince 2003 workshopem v sídle Ústeckého kraje, na který budou pozváni zástupci větších obcí a vlastníci těchto areálů.

 

Odkazy:

Strategie regenerace Brownfields v České republice

Brownfields - formulář

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 18.11.2003 / 18.11.2003 | Zveřejnit od-do: 18.11.2003-18.12.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém