Orientační nabídka


 

Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Od září 2008 je Ústecký kraj realizátorem projektu „Sociální služby v Ústeckém kraji“ podpořeného v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Evropského sociálního fondu. Hlavní činností projektu je zajištění vybraných sociálních služeb.
 

 
 

Od září 2008 je Ústecký kraj realizátorem projektu „Sociální služby v Ústeckém kraji“ podpořeného v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Evropského sociálního fondu. Hlavní činností projektu je zajištění vybraných sociálních služeb – azylové domy, podpora samostatného bydlení, domy na půli cesty, sociálně terapeutické dílny, sociální rehabilitace, intervenčního centra pro oběti domácího násilí, nízkoprahových zařízení pro děti a mládež  a sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi v letech 2009 – 2011 formou nákupu služeb. Celkové náklady projektu činí 340 mil. Kč, přičemž jsou plně hrazeny z finančních prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. „Co se týká celkových nákladů a rozsahu aktivit, patří projekt mezi největší neinvestiční projekty realizované Ústeckým krajem. Kromě zajištění už existujících služeb je v rámci projektu podpořena i řada nových potřebných služeb,“ vysvětluje Jana Ryšánková, členka Rady Ústeckého kraje

     Od září 2008 do ledna 2009 probíhala administrativní fáze projektu. V rámci ní byla vyhlášena a vyhodnocena první zadávací řízení na zajištění sociálních služeb. Od února 2009 je na základě uzavřených smluv poskytováno 40 sociálních služeb v kraji. Na jednání dne 8. dubna 2009 Rada Ústeckého kraje schválila vyhlášení dalších zadávacích řízení na zajištění sociálních služeb v rámci projektu.

     „V situaci, kdy jsou dotace Ministerstva práce a sociálních věcí ČR na podporu poskytování sociálních služeb nekoncepčně snižovány, nabízí projekt alespoň pro část služeb v kraji stabilní smluvně zajištěné financování na tři roky. Poskytovatelům služeb navíc přináší administrativní zjednodušení a odstraňuje problémy spojené s nedokonalostmi financování služeb formou dotací z více zdrojů  - zejména čekání na první splátku dotace v prvním čtvrtletí roku. Projekt je také významným prostředkem pro posílení kompetencí samosprávy v oblasti zajištění dostupnosti sociálních služeb v regionu,“    uzavírá Jana Ryšánková.    

 
Zodpovídá: Mgr. Veronika Kindlová
Vytvořeno / změněno: 15.4.2009 / 15.4.2009 | Zveřejnit od-do: 14.4.2009-14.5.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém