Orientační nabídka


 

Projekt oživení pevnostních měst završil mezinárodní konferencí

V minulosti byla chloubami svých říší, dnes často chátrají a hledají nové poslání i využití v současném urbanismu. Řeč je o pevnostních městech, mezi která patří také Terezín. Ústecký kraj realizoval mezinárodní projekt na oživení těchto měst, který po čtyřech letech završil závěrečnou konferencí se zahraničními partnery.
Tisková zpráva ze dne 16. května 2023
fhg
 

 
 
Ústecký kraj, vedoucí projektu RFC – Recapture the fortress cities (Oživení pevnostních měst), PGI05866, Interreg Europe (realizován od roku 2019), uspořádal třídenní závěrečnou konferenci pro partnery projektu, mezi které patří Regionální agentura Antverpy (Belgie), Agentura pro regionální rozvoj Severozápad (Rumunsko), Prešovský samosprávný kraj (Slovensko), Provinční vláda Teruel (Španělsko) a město Magdeburg (Německo).

V prvním dnu konference navštívili partneři společně vojenskou nemocnici města. V rámci druhého dne poznávali v dopoledních hodinách pro změnu vojenské dědictví pevnosti Terezín, včetně podzemních chodeb. V odpolední části se posléze uskutečnil hlavní program konference. Zahraniční partnery přivítala za Ústecký kraj vedoucí odboru podpory podnikání, inovací a transformace krajského úřadu Iva Tomešová, za město Terezín místostarosta Aleš Lepič, za sdružení Terezín –⁠ město změny ředitelka Vendula Bláhová a za Památník Terezín ředitel Jan Roubínek. Na konferenci byly odhaleny a představeny úspěchy a pokroky dosažené v revitalizaci historických budov v městských částech implementací šesti akčních plánů projektu. Poslední, třetí den konference navštívili zástupci partnerů společně Památník Terezín a zasedal také řídící výbor projektu. Partnerům byly následně předány informace o administrativním ukončení projektu.

 

cc

RFC
Partneři projektu poznávali společně vojenské dědictví Terezína 

 

RFC


 

RFC


RFC

RFC
Společně zavítali také do podzemních chodeb pevnosti

RFC


RFC
Závěrečná konference proběhla v prostorách Wieserova doma v Terezíně

RFC
Konference představila úspěchy a pokroky dosažené v revitalizaci historických budov

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Jan Nový
Vytvořeno / změněno: 16.5.2023 / 16.5.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém