Orientační nabídka


 

Projekt Sláva krušnohorského hornictví

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Cíl 3
Ústecký kraj je jedním z partnerů v přeshraničním projektu na podporu historie hornictví v Krušných horách.
 

 
 

Sláva krušnohorského hornictví

Ústecký kraj je partnerem v projektu na podporu hornické historie Krušnohoří v prioritní ose Rozvoj hospodářství a cestovního ruchu

 

První schůzka projektových partnerů přeshraničního projektu Sláva krušnohorského hornictví proběhla dne 14. prosince 2012 v Oblastním muzeu v Mostě, příspěvkové organizaci kraje.

Projekt „Sláva krušnohorského hornictví“ navazuje na úspěšný dvouletý projekt Středoevropská kulturní krajina Montanregion Krušnohoří/Erzgebirge – cesta ke světovému dědictví UNESCO, který byl ukončen v září 2012 a během kterého bylo dosaženo oficiální podpory České republiky a Svobodného státu Sasko pro společnou německo-českou nominaci Hornické kulturní krajiny Krušnohoří/Erzgebirge do Seznamu světového dědictví UNESCO. V roce 2012 bylo rovněž zahájeno zpracování společné česko-německé nominační dokumentace.

Z rozhodnutí Monitorovacího výboru byl Ústecký kraj, v rámci svých projektových aktivit, na podzim roku 2012 podpořen Evropským fondem pro regionální rozvoj, prostřednictvím Programu Cíl 3/Ziel 3 o přeshraniční spolupráci mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko.

Ve spolupráci s hlavním partnerem, Wirtschaftsförderung Erzgebirge GmbH, dojde v následujících dvou letech k vytvoření společné strategie pro turistické využití montánní kulturní krajiny. Cílená opatření zajistí zlepšení regionální identity a formou vnitřního marketingu dojede k propojení strategií cestovního ruchu, dále bude vytvořena česko-německá webová prezentace a putovní výstava o rudném hornictví v českém a saském Krušnohoří.

Českou stranu již tradičně zastupuje odbor kultury a památkové péče Krajského úřadu Ústeckého kraje, jehož zástupci jsou členy smíšené česko-německé pracovní skupiny pro přípravu nominační dokumentace Hornické kulturní krajiny Krušnohoří k zápisu do UNESCO.

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Karina Strnadová
Vytvořeno / změněno: 4.1.2013 / 4.1.2013 | Zveřejnit od-do: 4.1.2013-31.12.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém