Orientační nabídka


 

Propouštění v IPS Alpha je dalším z důsledků hospodářské krize, říká Jana Vaňhová

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Triangle logo
O snižovaní stavu zaměstnanců jednala dne 19. února 2009 s představiteli japonské společnosti IPS Alpha Technology Europe s.r.o. hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová. Zástupci firmy Sadatoshi Fujikura a Sunao Kaieda potvrdili, že firma v tomto týdnu nabídla výpověď 407 zaměstnancům.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 19. 2. 2009

 

O snižovaní stavu zaměstnanců jednali dne 19. února 2009 s představiteli japonské společnosti IPS Alpha Technology Europe s.r.o. hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a vedoucí její kanceláře Aleš Konopásek. Zástupci firmy Sadatoshi Fujikura a Sunao Kaieda potvrdili, že firma v tomto týdnu nabídla výpověď 407 zaměstnancům. Jednání vyvolali japonští investoři, kteří reagovali na otevřené dopisy ministrům průmyslu a obchodu a práce a sociálních věcí Martinu Římanovi a Petru Nečasovi, které jim Jana Vaňhová zaslala 18. února 2009. V nich hejtmanka upozornila, že japonští investoři se při vyjednánání podmínek umístění investice v ČR s českou vládou mj. zavázali k vytvoření a udržení pracovních míst. „Očekávám také, že na tyto dopisy obdržím odpovědi i od obou ministrů,“ poznamenala Jana Vaňhová.

 

Představitelé kraje se zajímali zejména o způsob podání výpovědí. Rovněž se dotazovali zda má firma v plánu další snižování stavu zaměstnanců. „V současné době firma podle jejích představitelů výpovědi dávat nebude. Bylo mi vysvětleno, že společnost reagovala na sezónní útlum odbytu, podpořený následky celosvětové hospodářské krize. Byla jsem ujištěna, že jakékoliv případné další podobné kroky budou konzultovány i s vedením Ústeckého kraje a že se firma bude snažit dodržet závazky, které získala za přidělení vládních investičních pobídek,“ informovala Jana Vaňhová po schůzce.

 

Podle hejtmanky je propouštění v jednom ze dvou japonských závodů v průmyslové zóně Triangle dalším z důsledků hospodářské krize. Hodlá se proto v budoucích měsících účastnit pravidelných porad ředitelů úřadů práce, chce být co nejpřesněji informována o vývoji nezaměstnanosti v celém regionu. „Zaměstnanost v kraji udrží jen státní zakázky,“ rozšířila své vyjádření Jana Vaňhová. „Pokud premiér české vlády krajům oznamuje, že některé z plánovaných a připravených investičních akcí typu dokončení silnice R7 nebo stavby západního mostu v Litoměřicích v současné době nebude státní rozpočet financovat, oznamuje tím, že připravuje lidi o práci. V tuto chvíli nejde o krajskou samosprávu, ale o občany tohoto kraje.“

 

 

Připravil František Janačík

oddělení tiskových informací

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 788, janacik.f@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: František Janačík
Vytvořeno / změněno: 19.2.2009 / 19.2.2009 | Zveřejnit od-do: 19.2.2009-19.3.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém