Orientační nabídka


 

Proti destabilizaci systému sociálních služeb

J.Ryšánková
Na zámku Červený Hrádek v Jirkově na Chomutovsku se 29. března sešli účastníci odborné konference pro pracovníky poskytující přímou péči v sociálních službách.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 31. března 2011

Pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové ji uspořádala Asociace poskytovatelů sociálních služeb v České republice a její prezident Jiří Horecký konferenci uvedl přednáškou o službách a produktech asociace. Tématy úterního celostátního jednání byly aktuální informace o kvalitě sociálních služeb v naší zemi, individuální plánování služeb a také celoživotní vzdělávání všech, kteří v přímé obslužné péči působí. Jak řekla v úvodu jednání Jana Ryšánková (na horním snímku), radní Ústeckého kraje právě pro oblast sociálních služeb: „…zvláště v dnešní době je třeba se v jednotlivých krajích semknout a spolupracovat s Asociací poskytovatelů sociálních služeb, protože musíme stále čelit nekoncepčním snahám našeho ministerstva práce a sociálních věcí destabilizovat současný systém a síť těchto služeb v ČR.“  Radní Ryšánková řekla,  že si váží práce lidí v sociálních službách, která je vysoce náročná, ale společností nedoceňovaná, mimo jiné také kvůli každoročnímu úbytku peněz do této oblasti ze strany MPSV ČR.

   Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR sdružuje v současné době více než osm set organizací, zařízení a ústavů, které u nás poskytují téměř 1900 registrovaných služeb. Členy APSS jsou i některé ústavy sociální péče, které zřizuje Ústecký kraj.

   Součástí odborné konference na Červeném Hrádku byly také panelové diskuse a odborné workshopy například na téma vhodných diet pro seniory, role klíčových pracovníků v sociálních službách nebo  aktivizace uživatelů, tedy klientů jednotlivých ústavů formou ručních prací.

1

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 31.3.2011 / 31.3.2011 | Schváleno / Zrušeno: 31.3.2011 / 30.4.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém