Orientační nabídka


 

Průmyslová zóna Triangle Žatec

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Petra Kinšta, DB Lučan (denik.lucan@denikybohemia.cz )
 

 
 

Odpověď pro Petra Kinšta, DB Lučan (denik.lucan@denikybohemia.cz ) ze dne 13.2.2006

 

Dotaz (v původním znění):

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na průmyslovou zónu Triangle Žatec.

Cituji Vámi uvedenou informaci: "Rada na svém zasedání 8. února 2006 dále rozhodla, ve smyslu zákona o veřejných zakázkách, o zadání užšího řízení na stavební práce na plnění veřejné zakázky „Průmyslová zóna Triangle – inženýrské sítě SO 323 – Výtlak splaškové kanalizace na ČOV Žatec“, rovněž v rozsahu podle projektové dokumentace zpracované firmou Báňské projekty Teplice, a.s.."

 

Zajímalo by mě:

1. Počítá Ústecký kraj s tím, že by výstavba splaškové kanalizace pro zónu Triangle začala ještě letos? Kolik bude stát?

2. Kolik peněz má připraveno kraj  pro letošní rok na zónu Triangle? Na jaké akce? Kdyby se měly realizovat?

3. Vedení kraje chce zónu rozdělit a nabídnout ji i menším investorům. Jsou konkrétní zájemci z řad menších investorů o Triangle? 

 

Odpověď:

1. Cena veřejné zakázky vzejde z výběrového řízení, v němž je hlavním kritériem nabídka firmy, která se o zakázku uchází. Stavba „Průmyslová zóna Triangle – inženýrské sítě SO 323 - Výtlak splaškové kanalizace na ČOV Žatec“ řeší první část trasy výtlačného potrubí o délce 844,91 m z čerpací stanice splaškových vod v obci Staňkovice až po zaústění do výtlačného potrubí splašků Staňkovice – ČOV Žatec. Trasa je vedena v souběhu s navrhovanou podtlakovou kanalizací obce, na kterou má obec Staňkovice vydáno stavební povolení. Obě stavby by měly být provedeny souběžně. Rada Ústeckého kraje určila, že vyhodnocení tohoto výběrového řízení chce znát v první polovině května tohoto roku.

 

2. V rozpočtu Ústeckého kraje je pro letošní investice v  strategické průmyslové zóně Triangle vyčleněno 50 milionů korun. Největší položku, ve výši 31,5 milionů korun představují peníze vyčleněné na výkup pozemků. Dále jsou v těchto prostředcích zahrnuty náklady na vodné a stočné, energie, pořizování zadávací a projektové dokumentace, atp.

 

3. Političtí představitelé kraje jsou připraveni vyzvat vládu ČR a CzechInvest k rozdělení strategické PZ Triangle na dvě části a k investicím do inženýrských sítí zejména proto, že registrují zájem menších investorů o pozemky, jich se v ostatních průmyslových zónách v regionu začíná nedostávat. V tuto chvíli není možné uvést jména konkrétních firem, ve vámi zmiňované tiskové zprávě uvádíme, že s tímto záměrem se na vládu ČR a CzechInvest obrátí hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 13.2.2006 / 13.2.2006 | Zveřejnit od-do: 13.2.2006-13.3.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém