Orientační nabídka


 

První Nizozemský obchodní den v Ústeckém kraji

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

První Nizozemský obchodní den v Ústeckém kraji

 

Tisková zpráva ze dne 14.11.2002

 

            První Nizozemský obchodní den v Ústeckém kraji se uskutečnil dnes (čtvrtek 14. listopadu 2002) a zaměřil se především na technologie v oblasti životního prostředí. Zahájil ho hejtman kraje Jiří Šulc a vyzdvihl jeho přínos k otevření obchodních, ale i přátelských vztahů mezi oběma zeměmi. Velvyslankyně Nizozemského království v České republice, její excelence paní Ida van Veldhuizen-Rothenbücher pronesla projev na téma Partnerství mezi Nizozemskem a Českou republikou v rozšířené Evropské unii, ve kterém zmínila, že Nizozemsko je jedním z největších investorů v ČR, ale přesto je nutné obchodní vztahy mezi oběma zeměmi výrazně posílit. První tajemnice pro ekonomické a obchodní záležitosti Velvyslanectví  Nizozemského království v České republice paní Loes Klappe-Linsen dále upřesnila, že k velkým investicím Nizozemského království v ČR patří odvětví bankovnictví a pojišťovnictví, telekomunikací a elektroniky a maloobchodní řetězce. Velvyslankyně také zmínila přátelské vztahy mezi asi sedmi desítkami měst obou zemí a ocenila deset let trvající partnerství mezi Provincií Jižní Holandsko a Ústeckým krajem.

 

            Úvodní část Nizozemského obchodního dne v Ústeckém kraji dále doplnili svými projevy  Rudolf Jung, předseda Krajské hospodářské  komory Ústí nad Labem a Manfred Hellmich, ředitel Regionální rozvojové agentury Ústeckého kraje. O rozdílech mezi českou a nizozemskou obchodní kulturou promluvil pan Misja den Haan, generální tajemník Nizozemské obchodní komory v Praze, o vzájemné spolupráci Provincie Jižní Holandsko a Ústí nad Labem a PPP (Public and Private Participation) pan Wiebe Brandsma, ředitel odboru životního prostředí, Provincie Jižní Holandsko. V průběhu dopoledne pak proběhly ještě tři tematické workshopy, a to na téma Odpady, Průmyslové zóny – příležitost pro investory a Alternativní zdroje energie.

 

Projev hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce k zahájení Nizozemského obchodního dne v Ústeckém kraji:

 

Vážení zahraniční hosté, vážené dámy, vážení pánové.

Vítám Vás u nás v Ústeckém kraji při příležitosti v historii prvního Nizozemského obchodního dne. Jsem rád, že se je podařilo připravit, jsou pro nás příležitostí, jak si vyměnit zkušenosti v širším měřítku. Také musím zvlášť ocenit, že se paní velvyslankyně aktivně připojila k rozvíjení vztahů mezi oběma zeměmi a také Provincií Jižní Holandsko a Ústeckým krajem. Tato spolupráce mezi regiony se totiž rozvíjí již několik let, a toho si velmi vážím. Provincie Jižní Holandsko je nejstarší zahraničním partnerem kraje - první kontakty byly navázány už na počátku 90. let 20. století a v průběhu dalších bylo realizováno několik projektů zaměřených zejména do oblasti ochrany životního prostředí. Samozřejmě musím ocenit i pomocnou ruku, kterou Provincie Jižní Holandsko podala našemu kraji v souvislosti s přípravou vstupu České republiky do Evropské unie. Vítám tedy Nizozemské obchodní dny v Ústeckém kraji a přeji našim hostům, aby se jim u nás líbilo a abychom společně posílily obchodní i přátelské vztahy mezi oběma zeměmi i regiony.

 

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.11.2002 / 21.5.2003 | Zveřejnit do: 14.12.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém