Orientační nabídka


 

První setkání poradního orgánu hejtmana pro seniory a zdravotně postižené

001
Na krajském úřadě se dnes poprvé sešli členové nového poradního orgánu hejtmana Ústeckého kraje pro seniory a zdravotně postižené občany. Oldřich Bubeníček o tomto záměru mluvil již před krajskými volbami, konkrétně to slíbil v předvolebním speciálu Otázek Václava Moravce.
Tisková zpráva z 23. ledna 2013
 

 
 

Do poradního orgánu se zapojily Výbor ZÚK pro zdravotnictví a sociální věci, Komise sociální a zdravotní RÚK, Krajská rada osob se zdravotním postižením, Rada seniorů Ústeckého kraje, Svaz důchodců ÚK a Česká federace Spastic Handicap o.s.

 

Cílem činnosti poradního orgánu hejtmana pro seniory a zdravotně postižené občany je především zvýšení koordinace, ale zároveň také pravidelná setkání, kde budou dotčené orgány v rámci svých kompetencí a možností řešit potřeby seniorů a zdravotně postižených občanů. Důležitá bude také podpora při jednání s orgány státní správy či místní samosprávy v Ústeckém kraji.

 

Na úvod jednání se všichni členové pracovní skupiny představili a krátce sdělili své představy o přínosu vzájemné spolupráce. Scházet by se měli pravidelně jednou za čtvrt roku. Prostřednictvím předsedy výboru pro zdravotnictví a sociální věci Pavla Csonky bude hejtman Oldřich Bubeníček dostávat informace o aktuální situaci v těchto oblastech. „Chtěl bych od členů pracovní skupiny pravidelně slyšet, v čem jim může kraj pomoci. Vše bude samozřejmě záležet na financích, ale udělám maximum v rámci možností, aby činnosti příslušných organizací byla podporována,“ řekl během setkání hejtman.

 

Připravila:

Mgr. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Tel.: 475 657 741, 734 412 962

ticha.a@kr-ustecky.cz

01
Hejtman Oldřich Bubeníček a předseda Výboru ZÚK pro zdravotnictví a sociální věci Pavel Csonka (vlevo)

01
Zleva: Miroslav Draxl, předseda Krajského svazu důchodců ÚK, Květa Čelišová, členka Rady seniorů Ústeckého kraje, a Gabriela Hubáčková, poslankyně za Ústecký kraj a členka Komise sociální a zdravotní RÚK

01
Zleva: František Janouch, předseda České federace Spastic Handicap o. s.,

a Jaroslav Slavík, předseda Krajské rady osob se zdravotním postižením

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 23.1.2013 / 23.1.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém