Orientační nabídka


 

První soutěž - první úspěch

1
Lovosická Střední odborná škola technická a zahradnická se zúčastnila Jiřinkových slavností v Hejnicích, které se konaly pod záštitou radního Liberckého kraje J. Jadrného. Součástí slavností byla soutěž mladých aranžérů, kde se utkala tříčlenná družstva z pořádající školy, ze Střední odborné školy Liberec, Středního odborného učiliště Liběchov, České zahradnické akademie Mělník a také naší školy.
 

 
 

Tématem 3. ročníku bylo výročí založení firmy. Prvním úkolem byla dárková kytice pro majitele firmy Druhý úkol přímo nesouvisel se základním tématem, soutěžící měli do květinového rámu vytvořit aranžmá ze sušených květů a přírodnin. Třetí, poslední a zároveň nejnáročnější úkol, byl úkolem tříčlenného družstva. Ve venkovním prostoru atria se tvořila aranžmá k výročí zvolené firmy.  Základem kytice a venkovního aranžmá byly, jak jinak, jiřiny.

 

Odborná porota, složená ze zkušených aranžérek, spravedlivě hodnotila zhotovená díla podle stanovených kritérií - technické zpracování každé práce, dodržení základních estetických pravidel aranžování, vystižení tématu a kreativitu, využití moderních materiálů a celkový dojem vytvořeného díla.

Naše aranžérky (z oboru Prodavač květin - florista) se zúčastnily soutěže poprvé a vůbec se neztratily. V aranžování kytice pro majitele firmy obsadila Veronika Dufková 3. místo. První místo získala absolventka naší školy Adéla Mackeová soutěžící za mělnickou školu. Nejlepší obraz vytvořila a tedy na 1. místě se umístila Kateřina Walterová.

Všechna díla přinášela radost a potěšení návštěvníkům mezinárodní výstavy jiřinek.

 

 

Připravila:

Mgr. Jaromíra Venclíčková

ředitelka školy

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 18.9.2013 / 18.9.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém