Orientační nabídka


 

Publikace o cestě Ústeckého kraje ke světovému dědictví se prezentovala v Žatci

foto
Za přítomnosti členky Rady Ústeckého kraje pro oblast kultury a památkové péče paní Jitky Sachetové a starostky města Žatce paní Zdeňky Hamousové proběhla v Galerii Sladovna slavnostní prezentace knihy “Ústecký kraj na cestě ke světovému dědictví“.
Tisková zpráva ze dne 11. prosince 2015
 

 
 


Tato nová publikace Ústeckého kraje představuje nejen tři významné kulturní statky, které usilují o zápis na prestižní Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO, ale poodhaluje i komplikovaný nominační proces a agendu samotného světového dědictví. K nejcennějším památkovým lokalitám našeho kraje patří vedle Žatce, města chmele, i pevnost Terezín a Hornická kulturní krajina Krušnohoří/Erzgebirge, o jejímž zápisu se bude rozhodovat již v polovině příštího roku. Kniha vyšla k 15. výročí existence novodobých krajů a při její prezentaci byli přítomni vedle autorů Jitky Šrejberové a Libora Sváčka i zástupci Nakladatelství Lidové noviny, které je autorem její grafické podoby. V současnosti není kniha určena k volnému prodeji. Od roku 2016 bude zájemcům k dispozici ve vybraných městských knihovnách.

Publikaci obdržel v Kadani od hejtmana kraje pana Oldřicha Bubeníčka i prezident republiky pan Miloš Zeman při zakončení své cesty po Ústeckém kraji.

Prezentace pokračovala slavnostním předáním certifikátů držitelům značky „Poohří regionální produkt ®“, kterým jsou oceňovány originální výrobky, služby a zážitky z okolí řeky Ohře. Velké poděkování za uspořádání celé akce pak náleží Destinační agentuře Dolní Poohří.

Zdroj: Odbor kultury a památkové péče

foto
Publikace komplexním způsobem seznamuje čtenáře s problematikou světového dědictví a zejména pak představuje tři mimořádné lokality památkového fondu Ústeckého kraje, které usilují o zápis na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

foto
Prezentace se zúčastnila radní pro kulturu a památkovou péči Jitka Sachetová, předseda Výboru pro národnostní menšiny Pavel Vodseďálek, krajský zastupitel Milan Pipal a další hosté.

foto

foto
Držitelé certifikátů značky „Poohří regionální produkt ®


 

 

 


 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 11.12.2015 / 11.12.2015 | Účinnost od-do: 11.12.2015-1.12.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém