Orientační nabídka


 

Půlmaraton již po třinácté v Ústí nad Labem. Poběží nadšenci i profesionálové

V sobotu 16. září odstartuje již 13. ročník prestižního závodu RunCzech - Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem. Tradiční, významný a běžecky atraktivní závod nově získal známku kvality od Světové atletiky. Závod startuje ve tři hodiny na Mírovém náměstí. Akci zaštiťuje a spoluorganizuje Ústecký kraj.
Tisková zpráva z 23. srpna 2023
start dětí na půlmaratonu
 

 
 
Ústecký půlmaraton je jeden z nejrychlejších tuzemských závodů. Letos je opět součástí projektu EuroHeroes, který usiluje o podporu evropských atletů. Projekt zahrnuje sérii hodnocených závodů. V Ústí nad Labem letos celá běžecká série vyvrcholí. Diváci tedy mohou očekávat dramatický souboj elitních atletů o každou sekundu a udělení titulů EuroHeroes 2023.

Mattoni 1/2Maraton není jen o elitních atletech. Sportovním nadšencům patří v Ústí nad Labem celá sobota. Už v 11hod odstartuje osvěžený formát rodinného běhu - dm rodinná míle, tedy nesoutěžní závod pro všechny věkové a výkonnostní kategorie. Součástí bude navíc dm bambini run, který je připraven pro ty skutečně nejmenší závodníky od 2 do 7 let. Běh je zcela zdarma a každý účastník získá tričko, startovní číslo a čokoládovou medaili v cíli. Před hlavním závodem se uskuteční také SPOLCHEMIE Český pohár v para cyklistice pod záštitou Českého svazu cyklistiky.

Pro ty, kteří se necítí na celou půlmaratonskou distanci, pořadatelé připravili i týmový závod. K němu je potřeba utvořit čtyřčlenné družstvo, jehož členové poběží každý sám za sebe, avšak pro pořadí týmů se členům družstva časy sečtou. Nejrychlejší družstvo může získat kromě medaile i skvělé ceny. Připraven bude i tradiční štafetový závod 2Run, při kterém si dva běžci rozdělí trasu napůl (10 + 11km). Každoročně také rektoři vybraných vysokých škol vyhlašují pro všechny běžecké nadšence z řad studentů a učitelů své vysoké školy výzvu v podobě Rektorského běhu UJEP. 

Sestřih závodu bude přenášet ČT sport a nově ho bude možné sledovat přes aplikaci Pulse.TV. Diváci na trase závodu tak budou moci přepínat kamery nebo chatovat. 

Volná startovní místa jsou k dispozici zde

Mattoni 1/2Maraton
Mattoni 1/2Maraton v Ústí nad Labem

 
  

 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 23.8.2023 / 23.8.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém