Orientační nabídka


 

Půlmaraton opět rozpohyboval Ústí nad Labem

Výkony elitních evropských běžců, stovky dětí v pohybu nebo paracyklisté v akci, to byla sobota v Ústí nad Labem. Opět se zde konal Mattoni 1/2maraton, závod se známkou kvality World Athletic Road Race Label, který kromě inspirace ke zdravému životního stylu a pohybu přináší také miliony korun pro region.
Tisková zpráva z 18. září 2023
Rodinný běh
 

 
 
Sportovní den začal DM rodinnou mílí, ve které postupně startovali samotné děti, poté celé rodiny v rychlejším tempu, za nimi pomalejší běžci a nakonec rodiny s kočárky či malými dětmi na odrážedlech. Cílem tohoto běhu byla motivace ke sportu a zlepšení fyzické zdatnosti a pohybové gramotnosti dětí. Odstartování jednotlivých vln DM rodinné míle se chopil hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller a skvělá nálada spolu se sportovním nadšením ihned zaplnila celé centrum města. 

"Je skvělé sledovat děti, jejich rodiče i prarodiče, jak odhodlaně vybíhají na závodní trasu. Pohyb je základem zdraví a jsem moc rád, že Ústecký kraj mohl podpořit akci, která si právě motivaci rodin ke zdravému životnímu stylu vzala za svou. Spolupořádání Mattoni 1/2maraton je pro celý kraj prestižní záležitostí, která má široké dopady a oslovuje nejen naše občany, ale i lidi ze zahraničí," prohlásil Jan Schiller, hejtman Ústeckého kraje.

Hlavním závodem vrcholil běžecký seriál EuroHeroes, který představil RunCzech v roce 2018 ve spolupráci s Evropskou atletikou. Seriálu se účastní ti nejlepší evropští běžci a jeho cílem je podpořit a rozvíjet atletické talenty. Z mužů se na prvních příčkách umístili Sebastian Hendel z Německa, Damián Vích z Česka a Dmitrijs Serjogins z Lotyšska. Z žen pak Valeriia Zinenko z Ukrajiny, Tereza Hrochová z Česka a Aleksandra Lisowska z Polska. Vítěze ocenila radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková.

„Právě účast špičkových evropských běžců dělá z ústeckého půlmaratonu tak atraktivní akci. Jsem moc ráda, že v seriálu EuroHeroes uspěli i zástupci České republiky. Ještě víc mě ale těší, že si mohou trasu závodu vyzkoušet všichni, kteří mají zájem o sport,“ shrnula Jindra Zalabáková

Součásti dne byl také SPOLCHEMIE Český pohár v para cyklistice pod záštitou Českého svazu cyklistiky. Závod se konal v kategoriích handbike a tricyklistika. Jeho zajímavostí byl fakt, že trasa vedla skrze průmyslový areál chemické firmy. 

Mattoni 1/2maraton v Ústí nad Labem připravili RunCzech ve spolupráci s Ústeckým krajem a městem Ústí nad Labem. 

Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller startuje běh DM rodinná míle
Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller startuje běh DM rodinná míle

Rozcvička před startem
Rozcvička před startem

Se skvělou náladou do cíle
Se skvělou náladou do cíle

Radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková oceňuje vítěze
Radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková oceňuje vítěze

 

Vítězky seriálu EuroHeroes
Vítězky seriálu EuroHeroes

 




 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 18.9.2023 / 18.9.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém