Orientační nabídka


 

Rada ÚK schválila pracovní skupinu pro sociálně vyloučené lokality

logo ÚK
Rada Ústeckého kraje schválila na svém zasedání dne 29. února 2012 vznik Pracovní skupiny pro sociálně vyloučené lokalit. Jejím primárním cílem je dohled nad plnění vládních závazků učiněných v září loňského roku v souvislosti s občanskými nepokoji na Šluknovsku a koordinovat aktivity související s řešením přetrvávajícího sociálního napětí ve vyloučených lokalitách. Předsedou Pracovní skupiny byl jmenován radní Ústeckého kraje Martin Klika.
 

 
 

Tisková zpráva z 1. března 2012

 

„Víkendový žhářský útok na ubytovnu v Aši potvrzuje názor Ústeckého kraje, že napětí v sociálně vyloučených lokalitách stále přetrvává a opět hrozí kdykoli přerůst v občanské nepokoje a násilné útoky extrémistů na skupinu sociálně vyloučených obyvatel, které již nemusí skončit jen těžkými popáleninami malého dítěte nebo včasným uhašením požáru. Ústecký kraj se rovněž domnívá, že vláda vážnost situaci stále podceňuje a záměrně maří přijetí efektivních opatření, které kraj zpracoval v rámci Ústeckého balíčku. Prostřednictvím pracovní skupiny chceme vyvíjet tlak na plnění vládních slibů, a to zejména při snižování kriminality a vytváření pracovních míst, ale také koordinovat činnosti příslušných subjektů a předávat pozitivní zkušenosti,“ uvedla Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje.

V Pracovní skupině jsou zastoupeni: Krajský úřad Ústeckého kraje (odbor sociálních věcí a zdravotnictví), Policie ČR (krajské ředitelství), Úřad práce ČR (krajská pobočka) a Agentura pro sociální začleňování (odbor pro sociální začleňování v romských lokalitách Úřadu vlády ČR). Samozřejmostí je spolupráce této Pracovní skupiny s příslušnými orgány státní správy, zejména pak s Úřadem vlády ČR, Ministerstvem vnitra ČR a Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR, ale také například s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem v oblasti odborného výzkumu, obcemi a jednotlivými městskými policiemi na úrovni obcí s rozšířenou působností.

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 1.3.2012 / 1.3.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém