Orientační nabídka


 

Rada Ústeckého kraje dala zelenou dotačním programům

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Rada Ústeckého kraje dala zelenou dotačním programům

Tisková zpráva ze dne 18.7.2002

Tři další programy, na jejichž základě lze získat dotaci z rozpočtu Ústeckého kraje, schválili radní na své středeční schůzi (tj. 17.7.2002). Na program podpory místní kulturní a divadelní činnosti, program rozvoje volnočasových aktivit v oblasti tělovýchovy a sportu a program prevence negativních jevů souvisejících se sociálním vyloučením je vyčleněno celkem 6 miliónů korun.

„Kromě celkem čtyř dotačních titulů v objemu 11 miliónů korun máme také Fond rozvoje Ústeckého kraje, v němž je dalších 35 miliónů korun. To není tak málo, jak nám mnozí vyčítají. Je třeba si uvědomit, že tři čtvrtiny rozpočtu Ústeckého kraje tvoří peníze přesně určené, tzn. že o nich nerozhodujeme my, ale ministerští úředníci. Z té zbývající čtvrtiny jsme ukrojili do začátku myslím docela slušnou částku,“ konstatoval hejtman Jiří Šulc. Členy rady Zděnek Lavička dodal, že kraj si poprvé ve své existenci hledá způsob, jak by se mohl podílet na některých aktivitách.“Věřím, že příští rok bude peněz na dotace více. Ale podstatné je, že jsme je nastartovali a teď je na zájemcích, aby připravili kvalitní projekty, aby se učili takové projekty připravit,“ dodal. Podle hejtmana Jiřího Šulce ale mnohé subjekty často spoléhají pouze na jeden zdroj financí, přitom se často nabízejí i zdroje místní, republikové či evropské.

V programu na podporu místní kulturní a divadelní činnosti je částka 2 milióny korun určená na podporu kulturních a vzdělávacích akcí, výstav, koncertů a soutěží v uměleckých oborech. Z těchto prostředků by se měly financovat zejména místní hudební, taneční a filmové festivaly, výstavy výtvarných prací, divadelní projekty a podobně. O peníze mohou žádat obce, neziskové organizace, občanská sdružení a spolky.

Program podpory rozvoje volnočasových aktivit v oblasti tělovýchovy a sportu (3 milióny korun) chce přispět k rozvoji aktivit volného času zejména mládeže, k vytváření a obnově zařízení pro volný čas a formování občanské společnosti. Šance se v něm nabízí i pro sportovní akce zdravotně postižených.

Jeden milión korun pak bude rozdělen v programu prevence negativních jevů souvisejících se sociálním vyloučením. Je určen hlavně na poradenskou, výchovnou, pracovně-rehabilitační a projektovou činnost zaměřenou na prevenci negativních jevů u skupin osob, které žijí ve znevýhodněném sociálním prostředí, dlouhodobě v ústavní péči nebo opouštějící ústavní péči, u osob závislých na drogách, toxikomanů a alkoholiků, občanů bez přístřeší a u etnických menšin.

Bližší informace k dotačním titulům včetně specifikací, termínů a žádostí budou příští týden zveřejněny na internetových stránkách Ústeckého kraje www.kr-ustecky.cz.

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 18.7.2002 / 18.7.2002 | Zveřejnit od-do: 18.7.2002-18.10.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém