Orientační nabídka


 

Rada Ústeckého kraje schválila neinvestiční dotace z Programu "Sport a volný čas 2007" ve výši 7 milionů korun

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Rada Ústeckého kraje schválila neinvestiční dotace z Programu
V loňském roce vyhlásil Ústecký kraj prostřednictvím odboru školství, mládeže a tělovýchovy svého Krajského úřadu dotační Program Sport a volný čas 2007. "O peníze z tohoto dotačního titulu je mezi pořadateli sportovních akcí tradičně velký zájem," řekl nám náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka (na vedlejším snímku).
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 6. 2. 2007

 

Rada Ústeckého kraje schválila neinvestiční dotace z Programu „Sport a volný čas 2007“ ve výši 7 milionů korun

 

V loňském roce vyhlásil Ústecký kraj prostřednictvím odboru školství, mládeže a tělovýchovy svého Krajského úřadu dotační Program „Sport a volný čas 2007“. Zásady pro poskytování účelových finančních prostředků z rozpočtu kraje byly přitom schváleny již loňským únorovým zasedáním zastupitelstva Ústeckého kraje, v září byl vyhlášen samotný dotační program a na svém posledním zasedání roku 2006 uvolnilo zastupitelstvo z rozpočtu kraje pro rok 2007 na tento program finance ve výši přesahující sedm milionů korun.

            „O peníze z tohoto dotačního titulu je mezi pořadateli sportovních akcí tradičně velký zájem,“ řekl nám náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka. „Mohu říci až enormní; vždyť do 27. listopadu se do zmíněného dotačního programu přihlásili žadatelé s 299 projekty se žádostmi o 27,5 milionu korun, přičemž celkové náklady všech přihlášených projektů představovaly sumu téměř 55 milionů.“

            Samozřejmě, že všemi projekty se podrobně a zodpovědně zabývala komise sportu a tělovýchovy, která pracuje při Radě Ústeckého kraje. Z téměř tří stovek přihlášených vybrala a doporučila k udělení neinvestiční dotace celkem 79 projektům, logicky se prosadili žadatelé, kteří předložili perfektně zpracovaný projekt nejen po stránce ekonomické, ale také projekt racionálně zdůvodněný významem akce v našem regionu, především pro mladou generaci, úspěšnou tradicí předcházejících let nebo vysokou návštěvností a podobně.

            „Rada Ústeckého kraje na svém zasedání 31. ledna letošního roku rozhodla o udělení neinvestičních dotací v celkové výši sedmi milionů korun, jejichž příjemci bude 68 fyzických osob a zastupitelstvo kraje by mělo posvětit naše rozhodnutí u dotací pro jednu právnickou osobu, pět obcí a stejný počet dotací pro příspěvkové organizace zřizované městy a obcemi. Obecně lze říci, že dotace poputují z rozpočtu kraje do všech částí Ústeckého kraje od Varnsdorfu na severu až po oblast Klášterecka na jihu regionu,“ říká Radek Vonka.

            Přehled dotovaných projektů začíná atletikou a končí zápasem, snad všechny sporty se v něm najdou, a to jako krajské, republikové či evropské soutěže, ale také soustředění, účasti na soutěžích světových či akce dalších volnočasových aktivit. „Jsem rád, říká zástupce a náměstek hejtmana, „že mezi úspěšnými dotačními tituly jsou také ne zcela běžné akce, třeba projekt fotbalového klubu Tatran Kadaň k předcházení negativních jevů ve společnosti péčí o mladé sportovce. Podobně prospěšnou vidím chystanou akci Arkádie Teplice na podporu volnočasových aktivit osob se zdravotním postižením či připravovaný evropský pohár v cyklistice paraplegiků SK Elna Počerady. Jmenovat bych mohl i soutěže v plavání, atletice či dalších sportech pro děti z našich dětských domovů, akci Fotbal proti drogám z Děčína či sportovní soutěže pro naše seniory.“ Tolik Radek Vonka.

            Největší neinvestiční dotací z Programu „Sport a volný čas 2007“, která podléhá schválení únorového zastupitelstva, je třistatisícový příspěvek Ústeckému krajskému sdružení ČSTV  určený na přípravu krajských sportovních výběrů mládeže na blížící se Hry III. Olympiády dětí a mládeže. Ty, jak známo, uspořádá Ústecký kraj v červnu letošního roku.

 

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 

             

           

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 6.2.2007 / 6.2.2007 | Zveřejnit od-do: 6.2.2007-6.3.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém