Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Krupská zóna je vzorným příkladem spolupráce samosprávy a soukromého sektoru

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka: Krupská zóna je vzorným příkladem spolupráce samosprávy a soukromého sektoru
Tři roky od poklepání na základní kámen si připomněla průmyslová zóna Krupka 2. na Teplicku. Slavnostního setkání s developerskou firmou Investorsko - Inženýrská a.s. se vedle předsedy Senátu ČR Přemysla Sobotky, primátorů měst Teplice a Ústí nad Labem Jaroslava Kubery a Petra Gandaloviče a zástupců místní samosprávy zúčastnil také náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 2.5.2006

 

Radek Vonka: Krupská zóna je vzorným příkladem spolupráce samosprávy a soukromého sektoru

 

Tři roky od poklepání na základní kámen si připomněla průmyslová zóna Krupka 2. na Teplicku. Slavnostního setkání s developerskou firmou Investorsko - Inženýrská a.s. se vedle předsedy Senátu ČR Přemysla Sobotky, primátorů měst Teplice a Ústí nad Labem   Jaroslava Kubery a Petra Gandaloviče a zástupců místní samosprávy zúčastnil také náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka.

            „Developeři z Investorsko – Inženýrské a.s. projevili příchodem na Teplicko dobré manažerské a podnikatelské instinkty a z tohoto hlediska vidím dobrý příslib i pro budoucí osud této průmyslové zóny. Je patrné, že za tři roky, kdy byl položen její základní kámen, zde na někdejších úhorech vzniká moderní podnikatelské centrum naší doby, o něž jeví zájem přední firmy, lídři svých oborů v evropské a světové konkurenci. Přesně takto vnímám společnost Knauf, jejíž areál zatím tomuto prostoru vévodí, nebo společnost Toyota, s jejímž záměrem o výstavbu prostor v této zóně jsme vyslovili souhlas při jednání Rady Ústeckého kraje.Považuji za podstatné, že sem na Teplicko přicházejí společnosti zvučných a známých jmen, spojovaných s nejvyšší kvalitou svých výrobků a také prosperitou. Oznamují tím ostatním, že Ústecký kraj je pro ně tím pravým místem, kde se mohou dál rozvíjet a prosperovat. Nepochybně se o to zasloužili, vedle Investorsko-Inženýrské, představitelé obou měst a pokud mohu skromně podotknout, tak i zástupci krajské samosprávy, kteří podporovali například spojování katastrálně roztříštěných pozemků nebo neustále usilují o urychlené dobudování dálnice D8, představující pro tento prostor strategické dopravní spojení s okolním světem,“ řekl ve své úvodní řeči Radek Vonka.

Realizace průmyslové zóny v Krupce je financována výhradně z privátních a bankovních finančních prostředků. V průmyslové zóně v Krupce jsou již etablovány investice společností o celkovém objemu více jak 3,5 miliardy korun. Své závody zde mají Auto-Kabel Krupka, s.r.o. (Německo), Knauf Insulation, spol. s r.o. (Belgie), Tivall CZ, s.r.o. (Izrael), WHD (CZ) a Autodíly Špindler s.r.o. (CZ). V současné době se připravují záměry společností Toyota Logistics Services Czech s.r.o. (Japonsko) a GABARRÓ CZ s.r.o. (Španělsko) a rezervaci pozemků mají další dvě společnosti z USA a Velké Británie.

 

 

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

Radek Vonka: Krupská zóna je vzorným příkladem spolupráce samosprávy a soukromého sektoru

Radek Vonka: Krupská zóna je vzorným příkladem spolupráce samosprávy a soukromého sektoru

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 2.5.2006 / 2.5.2006 | Zveřejnit od-do: 2.5.2006-2.6.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém