Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Na odstraňování následků povodně budeme spolupracovat také s hospodářskou komorou

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka: Na odstraňování následků povodně budeme spolupracovat také s hospodářskou komorou
Ústecký kraj a Krajská hospodářská komora (KHK) vyzývají podnikatele, aby pomohli při obnově území, které bylo postiženo letošní povodní. O konkrétním postupu a koordinaci pomoci jednal 11.4. s předsedou KHK Zbyňkem Pěnkou a její ředitelkou Martinou Francírkovou náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 11.4.2006

 

Radek Vonka: Na odstraňování následků povodně budeme spolupracovat také s hospodářskou komorou

 

Ústecký kraj a Krajská hospodářská komora (KHK) vyzývají podnikatele, aby pomohli při obnově území, které bylo postiženo letošní povodní. O konkrétním postupu a koordinaci pomoci jednal 11.4. s předsedou KHK Zbyňkem Pěnkou a její ředitelkou Martinou Francírkovou náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka. „Prostřednictvím krajské hospodářské komory bychom chtěli oslovit jak její členskou základnu, tak i ty kteří jejími členy nejsou a vyzvat je, aby pomohli s odstraňováním následků letošních povodní. Pokud se rozhodnou podpořit obnovu postižených území finančně, doporučujeme  jim spolu s hospodářskou komorou, aby přispěli do sbírky Povodeň 2006, kterou vyhlásil Ústecký kraj. Vítaná je pochopitelně také pomoc prostřednictvím služeb, které mohou firmy a podnikatelé poskytnout občanům a obcím postiženým povodní za zvýhodněnou cenu, případně pomoc materiální,“ řekl náměstek hejtmana Radek Vonka. Seznam podnikatelů a institucí (například banky), které nabízejí pro postižené povodní výhodné obchodní podmínky zveřejní KHK na svých internetových stránkách (www.khk-usti.cz). Na této adrese bude komora také shromažďovat žádosti o technickou nebo materiální pomoci.

Pro podnikatele a živnostníky postižené povodní připravuje KHK na svých internetových stránkách také informační přehled o programech podpory, které mohou využít pro obnovu své činnosti. „Myslím, že pro podnikatele postižené povodní bude výhodné, když dostanou informaci o pomoci předem zpracovanou, třeba ve formě návodu jak konkrétně postupovat. Konzultace a rady nabídneme nejen našim členům ale všem, kteří byli velkou vodou zasaženi. Komora sdružuje v Ústeckém kraji přes tisíc podnikatelských subjektů, které dávají práci 65 procentům zaměstnanců v soukromém sektoru. Věřím, že mezi nimi se najde dost těch, kteří budou ochotni pomoci,“ uvedl předseda KHK Zbyněk Pěnka. „Živnostníci a podnikatelé, které zasáhla velká voda, právě v této době řeší problémy s přímým odstraňováním škod. Příprava různých žádosti o dotace a vyhledávání zdrojů pomoci tak může být, především u živnostníků a malých firem trochu odsunuta do pozadí. Myslím, že pokud jim hospodářská komora pomůže s přípravou žádostí o dotace a administrací, bude to velmi prospěšné,“ poznamenal Radek Vonka.

 

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Předseda Krajské hospodářské komory Zbyněk Pěnka a náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka
Předseda Krajské hospodářské komory Zbyněk Pěnka a náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 11.4.2006 / 11.4.2006 | Zveřejnit od-do: 11.4.2006-11.5.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém