Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Nepropadejme skepsi a nepodceňujme se

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka: Nepropadejme skepsi a nepodceňujme se
Představenstvo Svazu cestovního ruchu Deliteus se 17.ledna seznámilo se zprávou o hospodaření v loňském roce a následně diskutovalo o plánu činnosti na rok 2006.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 18.1. 2006

 

Radek Vonka:  Nepropadejme skepsi a nepodceňujme se

 

Představenstvo Svazu cestovního ruchu Deliteus se 17.ledna zabývalo posledními přípravami na nadcházející jednání valné hromady tohoto svazu, která se koná 24. ledna na ústecké Větruši.  Členové představenstva, za vedení jeho předsedy Radka Vonky, zástupce a náměstka hejtmana Ústeckého kraje, se nejprve seznámili se zprávou o hospodaření v loňském roce a po té diskutovali o  plánu činnosti na rok 2006. Znovu zdůraznili potřebu zapojit do svazu cestovního ruchu další obce a subjekty  v regionu. Za neméně zásadní považují připravit takové projekty, které by  byly atraktivní a zajímavé a nové členy do svazu  „přitáhly“. Deliteus také v letošním roce počítá s aktivní podporou Ústeckého kraje.

„Ústecký kraj je pro turisty a návštěvníky bezesporu zajímavý. Jen je potřeba umět jeho přednosti náležitě prodat. Myslím si, že je zbytečné propadat pesimismu a skepsím, změnit obraz regionu v očích veřejnosti, to je dlouhodobý úkol. Jsme přesvědčen, že dokážeme mnohé, jen je třeba umět věci správně uchopit,“ říká Radek Vonka a dodal, že co se týče cestovního ruchu, považuje tento rok osobně za dobu intenzivních příprav. „Půjde o důsledné plánování a nastolení strategie, jak využít peněz, které k nám na podporu rozvoje turismu přijdou z Evropské unie,“ dodává.  Výrazně pomoci by v budoucnu podle náměstka hejtmana mohlo i dálniční spojení s  Prahou, kde zatím končí 70% všech turistů, kteří do republiky přijíždějí.  „Dopravní spojení samo o sobě však nestačí. Nesmíme zapomenout na to, že v našem regionu musí mít tito turisté stejný komfort jako v Praze.  A to  je úkol pro nás všechny, kteří se o tuto oblast nějakým způsobem staráme. Uspokojit  lidi kvalitními službami, zlepšit například úroveň ubytovacích zařízení, to je první krok k tomu, aby se k nám návštěvníci vraceli,“ říká Radek Vonka.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Naděžda Kocábková
Vytvořeno / změněno: 18.1.2006 / 18.1.2006 | Zveřejnit od-do: 18.1.2006-18.2.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém