Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Transformace svazu cestovního ruchu Deliteus pomůže novým projektům

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Na ústecké Větruši se sešli na valné hromadě zátupci Svazu cestovního ruchu Deliteus, aby se společně poradili o nových projektech na letošní rok. Svaz chce turistům svými aktivitami Ústecký kraj zatraktivnit prostřednictvím zainteresovaných subjektů a poskytnout takové služby, které jsou ve světě běžné.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 25.1. 2006

 

Radek Vonka: Transformace svazu cestovního ruchu  Deliteus pomůže novým projektům

 

Na valné hromadě Svazu cestovního ruchu Deliteus, která se konala 24.ledna v prostorách ústecké Větruše jeho členové hodnotili uplynulý rok své činnosti a především hovořili o plánech do budoucna. Letos se chce  svaz soustředit především na projekty, které budou zaměřeny na prezentaci regionu. Jak Radek Vonka, náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje, který zastává funkci předsedy svazu, tak i  Antonín Terber, který vykonává funkci místopředsedy se na shromáždění přiklonili k názoru, že svaz cestovního ruchu je potřeba transformovat na organizaci, která napomáhá k vytváření vhodných projektů, s cílem získat maximum finančních prostředků z Evropské unie.

Svaz cestovního ruchu Deliteus existuje osmým rokem a sdružuje 36 subjektů z Ústeckého kraje. Jsou mezi nimi města a obce, ale také cestovní kanceláře, hotely, agentury nebo podnikatelé, kteří mají společně aktivně přispívat k rozvoji cestovního ruchu v regionu. Mezi nejbližší projekty, které chce svaz letos uskutečnit, patří  kupříkladu představení regionu dvěma stovkám průvodců z Asociace průvodců naplánované na polovinu února, dále prezentace kraje prostřednictvím televizního pořadu Toulavá kamera. (prvními příspěvky by měly například divákům přiblížit mlýn v Týništi nebo projekt návrat zubrů do volné přírody připravovaný zooparkem v Chomutově.) „Plán činnosti na rok 2006 zahrnuje dobré a nové myšlenky i akce, které by ve svém důsledku měly znamenat zvýšený zájem o náš kraj mezi turisty z tuzemska i zahraničí. V tom spočívá naše snaha především. Nechceme ani zapomínat na účast na  prestižních veletrzích, spoléháme rovněž na mediální podporu domácího cestovního ruchu v odborném tisku, důsledněji musíme spolupracovat s cestovními kancelářemi a hotely zaměřené na tuto oblast,“  říká Radek Vonka. Zdůraznil, že také Ústecký kraj bude svaz v jeho aktivitách významně  podporovat. Ten počítá mimo jiné i s podporou mnoha  dalších partnerů, včetně stejně zaměřených subjektů ve  Spolkové republice Německo. Společným úkolem bude „přitáhnout“do regionu více turistů, vytvořit pro ně příjemné a zajímavé klima a poskytnout jim takové služby, na jaké jsou zvyklí ve vyspělých zemích.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: Naděžda Kocábková
Vytvořeno / změněno: 26.1.2006 / 26.1.2006 | Zveřejnit od-do: 26.1.2006-26.2.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém