Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Ústecký kraj chce pomoci všem nadějným projektům

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka: Ústecký kraj chce pomoci všem nadějným projektům
Projekt Science park Žďárek představuje jeden ze záměrů, kterým mají být zhodnoceny pozemky průmyslové zóny Žďárek a další pozemky, ležící v blízkosti budované dálnice D8. Na tomto místě by podle předkladatelů projektu měla vyrůst obchodně komerční zóna, nadstavbou projektu je pak vybudování "Vědeckého a vývojového parku" včetně jeho zázemí, zaměřeného na zahraniční investory a vzdělávací instituce, mimo jiné sloužící i jako inkubátor pro zahraniční společnosti s vysokou přidanou hodnotou.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 1. 4. 2005

 

Radek Vonka: Ústecký kraj chce pomoci všem nadějným projektům

 

Ústecký kraj souhlasí se vstupem do Labské investiční, a.s., vznikající investiční společnosti pro Euroregion Labe, připravující mimo projekt Science park Žďárek k využití pozemků u budoucí dálnice D8. „Je to jeden z nejvýznamnějších projektů vznikajících v našem kraji v rámci takzvaných PPP projektů, v nichž se snoubí partnerství veřejných a privátních subjektů,“ přiblížil důvody rozhodnutí náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.

            Krajská rada na svém posledním jednání (29. března 2005) doporučila zastupitelstvu schválit účast kraje v Labské Investiční, a.s., a rozhodla o nabytí 3 kusů listinných akcií na majitele a bez převoditelných omezení na základě smlouvy o darování cenných papírů uzavřené mezi krajem a Nadačním fondem Martina Bubera. Jmenovitá hodnota jedné akcie je 20 tisíc korun. „Obdržíme při minimálních nákladech akcie projektu, který se zdá být seriozním a pro kraj výhodným. Zvažovali jsme rizika, která jsou s obdržením akcií spojená a považujeme je za minimální. Navíc v budoucnu budou mít projekty tohoto typu velkou šanci na prostředky EU. V dalším plánovacím období 2007-2013 do České republiky doputuje pětkrát více peněz a projekty, jakým je Science park Žďárek, budou mít prioritu. Shodli jsme se, že kraj je připraven pomoci jakýmkoli nadějně vypadajícím projektům,“ dodal Radek Vonka.

Projekt Science park Žďárek představuje jeden ze záměrů, kterým mají být zhodnoceny pozemky průmyslové zóny Žďárek a další pozemky, ležící v blízkosti budované dálnice D8. Na tomto místě by podle předkladatelů projektu měla vyrůst obchodně komerční zóna, nadstavbou projektu je pak vybudování „Vědeckého a vývojového parku“ včetně jeho zázemí, zaměřeného na zahraniční investory a vzdělávací instituce, mimo jiné sloužící i jako inkubátor pro zahraniční společnosti s vysokou přidanou hodnotou.

            Labská investiční,a.s., chce do Ústeckého kraje přivést tuzemské a zahraniční investory a napomáhat při získávání vnějších (soukromých i veřejných) finančních zdrojů.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: 11
Vytvořeno / změněno: 1.4.2005 / 1.4.2005 | Zveřejnit od-do: 1.4.2005-1.6.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém