Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Ústecký kraj podpoří obnovu budov na vrcholu Milešovky

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka: Ústecký kraj podpoří obnovu budov na vrcholu Milešovky
V sídle Ústeckého kraje v Ústí nad Labem se dnes na výroční valné hromadě sešli zástupci Obecně prospěšné společnosti Milešovka. Jednání se jako čestní hosté zúčastnili zástupce a náměstek hejtmana Radek Vonka a člen krajské rady Antonín Terber.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 7. 7. 2005

 

Radek Vonka: Ústecký kraj podpoří obnovu budov na vrcholu Milešovky

 

V sídle Ústeckého kraje v Ústí nad Labem se dnes na výroční valné hromadě sešli zástupci Obecně prospěšné společnosti Milešovka. Jednání se jako čestní hosté zúčastnili zástupce a náměstek hejtmana Radek Vonka a člen krajské rady Antonín Terber.

            „Vážíme si činnosti vaší společnosti, která si vytkla za cíl další rozvoj jedné z regionálních dominant. Nejvyšší bod Českého středohoří je velmi významným symbolem našeho kraje a neméně významná je také unikátní vědecká činnost observatoře Ústavu fyziky a atmosféry České Akademie věd, která tu už přes sto let provádí klimatická měření, svou délkou ojedinělá v celé Evropě. Ústecký kraj je připraven podpořit vaše skutečně smysluplné aktivity a například pomoci při zprostředkování jednání mezi majiteli objektů, včetně Armády České republiky, tak aby obecně prospěšná společnost Milešovka mohla začít žádat o evropské granty směřující do jejich obnovy,“ uvedl Radek Vonka. Ten také přislíbil případné prodloužení termínu poskytnutí dotace z krajského Program podpory rozvoje obcí na vypracování územního plánu obce, kde by byly případné stavební úpravy na objektech devastovaných v minulých desetiletích armádou zaneseny. „Obec musí dotaci vyčerpat do září roku 2006, což je zdánlivě dlouhá doba. Nicméně, zatím tamní zastupitelstvo neschválilo ani zadání tohoto plánu a termín čerpání dotace pro vypracování územně plánovací dokumentace je ohrožen. My ale nejsme státní správa, jsou to peníze Ústeckého kraje a budeme se snažit velemínským vyjít vstříc. I tak může vypadat konkrétní podpora kraje zachování výjimečného statutu Milešovky, jako cíle pěších turistických výletů a současně i činnosti jedné z nejvýznamnějších klimatologických observatoří střední Evropy,“ uvedli po zasedání valné hromady Antonín Terber a Radek Vonka.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

Jaroslav Zahálka, Radek Vonka a Antonín Terber v diskusi o budoucnosti budov na vrcholu Milešovky
Jaroslav Zahálka, Radek Vonka a Antonín Terber v diskusi o budoucnosti budov na vrcholu Milešovky

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 7.7.2005 / 7.7.2005 | Zveřejnit od-do: 7.7.2005-7.8.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém