Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Ústecký kraj si váží práce neziskových organizací v sociální oblasti

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka: Ústecký kraj si váží práce neziskových organizací v sociální oblasti
Krajský úřad Ústeckého kraje hostil 19. 6. 2006 závěrečnou konferenci k projektu Centra komunitních služeb ústí nad Labem "Kvality manažer - zavádění standardů kvality v sociálních službách". Záštitu nad konferencí převzal náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 19. 6. 2006

 

Radek Vonka: Ústecký kraj si váží práce neziskových organizací v sociální oblasti

 

Krajský úřad Ústeckého kraje hostil 19. 6. 2006 závěrečnou konferenci k projektu Centra komunitních služeb ústí nad Labem „Kvality manažer - zavádění standardů kvality v sociálních službách“. Záštitu nad konferencí převzal náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka, který její účastníky pozdravil. „Ústecký kraj patří mezi významné poskytovatele těchto služeb. V sociální oblasti je zřizovatelem 19 příspěvkových organizací, které pod krajskou samosprávu přešly zánikem okresních úřadů. Jejich stav ve většině případů nebylo v té době možné nazvat jinými slovy než tristní a to bohužel, i když jen na několika místech, ještě přetrvává - Ústecký kraj totiž spolu s těmito kompetencemi nedostal od státu peníze potřebné k zvelebení těchto zařízení. Přesto jsem přesvědčen, že Ústecký kraj vykonává své správcovství daleko lépe než anonymní stát. Nechci zde ale hovořit jen o stovkách milionů korun, které už z krajského rozpočtu putovaly do těchto zařízení na rekonstrukce jídelen a prádelen nebo dispoziční přestavby bytů pro klienty. Tyto peníze jsou totiž pouze prostředkem k zlepšení kvality života lidí, jimž tato zařízení slouží. Obyvatelé Ústeckého kraje, potřebující zvýšenou pomoc a péči svého okolí, mají to nejcennější právě ve vás, v pracovnících, kteří jsou v těchto zařízeních zaměstnáni nebo kteří pracujete v neziskových organizacích, nabízejících potřebnou pomoc na vysoké, nadstandardní úrovni,“ uvedl ve svém pozdravu mimo jiné Radek Vonka.

            Projekt „Kvality manažer - zavádění standardů kvality v sociálních službách“, byl určen pro pracovníky téměř 370 organizací v Ústeckém kraji, působících v neziskovém sektoru v oblasti poskytování sociálních služeb. Zaměřil se na vzdělávání v oblasti řízení kvality poskytované péče v sociálních službách podle typologie a standardů Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. V průběhu projektu byly specifikovány pracovní pozice manažera kvality v sociálních službách s cílem aplikovat standardy kvality MPSV a řízení kvality jakosti podle modelu managementu kvality řady ISO 9000. Projekt také nabídl vzdělávací program a proškolení pro prvních 25 manažerů, skládající se z textových učebních materiálů, ze vzdělávacího kurzu a e-learningové verze počítačového výukového programu. Bližší informace nabízí webová prezentace Centra komunitních služeb v Ústí nad Labem.

 

 

připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

Radek Vonka: Ústecký kraj si váží práce neziskových organizací v sociální oblasti

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 19.6.2006 / 19.6.2006 | Zveřejnit od-do: 19.6.2006-19.7.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém