Orientační nabídka


 

Radek Vonka vybíral nejkrásnější masky regionálního kola

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka vybíral nejkrásnější masky regionálního kola
Eliška Levá ze základní školy Kadaňská v Chomutově, Kristýnka Dinebierová ze stejné školy a kolektiv 4.A Základní školy Buzulucká v Teplicích - to jsou postupující školáci z regionálního do národního kola mezinárodní soutěže , pořádané společností Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. již čtvrtým rokem. Porotě, v níž byl také náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka (mající nad akcí záštitu) a generální ředitel Severočeských vodovodů a kanalizací Ondřej Beneš, se líbily výtvarné práce právě těchto dětí. Porotci usoudili, že příběhy, které děti ztvárnily do svých dílek, nejvěrohodněji a zajímavými nápady i náměty korespondují s mottem soutěže, do níž se zapojilo 27 tříd a 519 dětí z našeho regionu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 23.3.2007

 

Radek Vonka vybíral nejkrásnější masky regionálního kola

 

Eliška Levá ze základní školy Kadaňská v Chomutově, Kristýnka Dinebierová ze stejné školy a kolektiv 4.A Základní školy Buzulucká v Teplicích – to jsou postupující školáci  z regionálního do národního kola mezinárodní soutěže , pořádané společností Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. již čtvrtým rokem.  Porotě, v níž byl také náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka (mající nad akcí záštitu) a generální ředitel Severočeských vodovodů a kanalizací Ondřej Beneš, se líbily výtvarné práce právě těchto dětí. Porotci usoudili, že příběhy, které děti ztvárnily do svých dílek, nejvěrohodněji  a zajímavými nápady i náměty korespondují s mottem soutěže, do níž se zapojilo 27 tříd a 519 dětí z našeho regionu.

   Byly to chlapci a děvčata ze ZŠ v Bílině, Bystřanech, Chomutově, Jirkově, Teplicích, Duchcově, Měcholupech a Dubí. V zasedacím sále krajského úřadu Ústeckého kraje dnes ( 23.3.) usedla více jak padesátka chlapců a děvčat, byli to nejlepší reprezentanti svých škol. Radek Vonka chodí mezi děti rád. Přiznal to dětskému auditoriu i tentokrát a dodal, že sám má doma malé děti a svět vnímaný  dětskou optikou je pro něho příjemný, nevšední, inspirativní a často plný zajímavého překvapení. Pochválil soutěžící jak si poradili se zadáním letošního úkolu a netajil se tím, že zpracování jejich vizí  je originální. “Mám radost z podobných aktivit a mé poděkování patří  rovněž organizátorům soutěže, Severočeským vodovodům a kanalizacím, firmě, která již počtvrté školám Ústeckého kraje  abídla účast v mezinárodním projektu, organizovaném společností Veolia Environment, ve spolupráci s Muzeem Branly v Paříži. Výchovně vzdělávací kampaň určená dětem ve věku osm až jedenáct let, tentokrát s názvem Masky kolem světa,  má za úkol probudit v dětech touhu objevovat dědictví pravěkých kultur a odhalovat je skrze legendy, mýty zvyky a rituály,“ prozradil Radek Vonka letošní záměr uvedené soutěže. Dodal, že v úkolu jim byli aktivně nápomocni nejen pedagogové na školách, ale také SČVK, které soutěžícím dodaly originální pomůcky. Náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje společně popřál vítězům regionálního kola aby se svými pracemi uspěli i v dalším kole a  dostali se co možná nejdál, až do  hlavního města Francie. Nakonec se posadil mezi děti a  pozorně naslouchal jejich vyprávění, v němž ostatním odhalili  jak  se jejich výtvarné dílko. rodilo.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení  tiskových informací  

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

Radek Vonka vybíral nejkrásnější masky regionálního kola

Radek Vonka vybíral nejkrásnější masky regionálního kola

Radek Vonka vybíral nejkrásnější masky regionálního kola

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 23.3.2007 / 23.3.2007 | Zveřejnit od-do: 23.3.2007-23.4.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém