Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Zoologické zahrady by měly rozvíjet doprovodné programy

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka: Zoologické zahrady by měly rozvíjet doprovodné programy
Zoologické zahrady jsou perspektivním a zajímavým turistickým cílem, v rámci svého rozvoje by měly dále zatraktivnit svůj program. Na tomto závěru se shodl náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka během svého jednání se zástupci cestovních kanceláří, které působí v našem regionu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 19.7.2006

 

Radek Vonka: Zoologické zahrady by měly rozvíjet doprovodné programy

 

Zoologické zahrady jsou perspektivním a zajímavým turistickým cílem, v rámci svého rozvoje by měly dále zatraktivnit svůj program. Na tomto závěru se shodl náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka během svého jednání se zástupci cestovních kanceláří, které působí v našem regionu. Schůzka navázala na konferenci věnovanou rozvoji zoologických zahrad v současných podmínkách cestovního ruchu, která se nedávno uskutečnila na Krajském úřadě Ústeckého kraje. „Zoologické zahrady v našem kraji v posledních letech prošly rozsáhlou proměnou a úspěšně se rozvíjejí. Podle mého názoru je však potřeba programy zaměřené na odchov, záchranu a prezentaci zvířat doplnit o další aktivity a přilákat tímto způsobem další návštěvníky. Je škoda, že za současného stavu najdou lidé cestu do zoo tak jednou za dva roky. Aktivity pro děti, výstavy, lepší nabídka v oblasti gastronomie nebo kulturní akce by tento stav mohly změnit,“ říká Radek Vonka.

V příštím plánovacím období bude do oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu směřovat mnohem více peněz a část z nich by mohla podle náměstka hejtmana pomoci i s rozvojem zoologických zahrad. „Osobně vidím prostor pro přípravu poměrně rozsáhlých projektů, které by je zatraktivnily pro návštěvníky a propojily je s dalšími turistickými nabídkami,“ připomněl Radek Vonka. Náměstek hejtmana a zástupci cestovních kanceláří shodli na tom, že zoologické zahrady jsou atraktivní turistickým cílem, je podle nich však nutné obohatit jejich nabídku pro návštěvníky.

„Všechny tři zahrady, které působí v našem kraji jsou poměrně úspěšné. Určitě mají těžší pozici než například pražská zoologická zahrada třeba při shánění sponzorských peněz. Přesto si ale myslím, že naše zahrady mají prostor, aby vytvořily nabídku nových atraktivních programů. Myslím, že jejich cílem by mělo být vyvolat v lidech pocit, že pokud nebudou do zoo chodit častěji něco zajímavého jim uteče,“ uzavírá Radek Vonka.

           

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 19.7.2006 / 19.7.2006 | Zveřejnit od-do: 19.7.2006-19.8.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém