Orientační nabídka


 

Radek Vonka: Zoologické zahrady jsou pro rozvoj cestovního ruchu důležité

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radek Vonka: Zoologické zahrady jsou pro rozvoj cestovního ruchu důležité
Krajský úřad Ústeckého kraje hostil konferenci věnovanou rozvoji zoologických zahrad v současných podmínkách cestovního ruchu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 28.6.2006

 

 

Radek Vonka: Zoologické zahrady jsou pro rozvoj cestovního ruchu důležité

 

 

Krajský úřad Ústeckého kraje hostil konferenci věnovanou rozvoji zoologických zahrad v současných podmínkách cestovního ruchu. Konference se účastnili nejen pracovníci zoologických zahrad, ale například i zástupci Svazu cestovního ruchu Deliteus, Univerzity Jana Evangelisty Purkyně  nebo Krajského úřadu Ústeckého kraje. Záštitu nad touto akcí převzal náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka. „Existence zoologických zahrad má blahodárný vliv na cestovní ruch a jeho rozvoj. Města, která jsou zřizovateli většiny z těchto zařízení, do nich investují nemalé prostředky. Velmi perspektivním zdrojem, kterého mohou zahrady k financování svého rozvoje využít, jsou strukturální fondy Evropské unie. Právě peníze z těchto zdrojů by mohly zoologickým zahradám v našem regionu výrazně pomoci přilákat nové návštěvníky a přispět tak k dalším zatraktivnění našeho regionu pro domácí i zahraniční návštěvníky,“ řekl v úvodu konference Radek Vonka.

V rámci konference zástupci zoologických zahrad prezentovali rozvojové programy jednotlivých zařízení. Zoologická zahrada Ústí nad Labem například představila novou podobu své grafické prezentace na jejíž zpracování získala dotaci v rámci Společného regionální operačního program z grantového schématu „Podpora rozvoje služeb cestovního ruchu v Ústeckém kraji“, které administruje odbor regionálního rozvoje  Krajského úřadu Ústeckého kraje. Celkový rozpočet projektu ve výši 2 miliony 248 tisíc korun je částkou 1 milion 619 tisíc korun podpořen z finančních prostředků Evropské unie. Díky této dotaci se bude ústecká zoo prezentovat novým logem, propagačními materiály a změny se dočkají i její webové stránky.

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Zástupce a náměstek hejtmana Radek Vonka diskutoval s ředitelkou  Svazu cestovního ruchu DELITEUS Renatou Sazečkovou a ředitelem ústecké zoo Tomášem Krausem
Zástupce a náměstek hejtmana Radek Vonka diskutoval s ředitelkou Svazu cestovního ruchu DELITEUS Renatou Sazečkovou a ředitelem ústecké zoo Tomášem Krausem

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 10.7.2006 / 10.7.2006 | Zveřejnit od-do: 29.6.2006-9.7.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém