Orientační nabídka


 

Radní hodnotí vývoj aktuálních investic do ZZS

logo ÚK
Zastupitelstvo Ústeckého kraje na svém zasedání dne 20. 2. 2017 udělalo další krok k dokončení přípravy výstavby další výjezdové základny zdravotnické záchranné služby (ZZS). Tentokrát jde o základnu v Lovosicích. Ta současná leží v záplavové zóně a v případě povodní ji není možné používat. Nově budovaná základna bude v bezprostřední blízkosti nové stanice Hasičského záchranného sboru (HZS), mimo záplavovou oblast a blíže dálnici D8, což výrazně zlepší její dostupnost pro spádovou oblast.
 

 
 

Ústecký kraj tak pokračuje v modernizaci zázemí pro ty, jejichž náročnost práce známe spíše ze seriálu Sanitka. Modernizaci celé sítě základen ZZS na svém území se kraj zabývá dlouhodobě. Od roku 2003 tak byly nově postaveny základy v Mostě, Rumburku, Litoměřicích a Roudnici nad Labem, zmodernizovány základy v Lounech, Žatci, České Kamenici, Teplicích, Děčíně, a v Ústí nad Labem bylo postaveno zcela nové moderní zázemí pro zdravotnické operační středisko. Z rozpočtu kraje bylo na tyto investice použito více jak 202 mil. Kč, další peníze kraj získal z evropských fondů.

Jako další je připravována modernizace výjezdové základny ZZS v Podbořanech. Zde má dojít k výstavbě nového objektu pro garážování a mytí vozů, zejména desinfekci jejich vnitřních prostor, a budou zde prostory pro skladování zdravotnického materiálu i pro údržbu sanitních vozů. Zde však bohužel narážíme na nesouhlasné stanovisko Rady města Podbořany, vyjádřené usnesením č. 337/2016. Protože chceme, aby i na Podbořansku pracovali posádky ZZS v podmínkách odpovídajících počátku 21 století, budeme, pokud nedojde ke zrušení tohoto usnesení, nuceni hledat jiné řešení, možná i v jiné lokalitě.

Ladislav Drlý, člen Rady Ústeckého kraje s kompetencemi pro oblast investic a majetku

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 22.2.2017 / 22.2.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém