Orientační nabídka


 

Radní Jaroslav Komínek a herec Ivan Vyskočil vozili cestující na Chomutovsku

001
Radní Ústeckého kraje Jaroslav Komínek znovu usedl za volant autobusu, aby si ověřil, jak některé březnové změny v dopravě Ústeckého kraje fungují v praxi. Od ledna, kdy kraj uzavřel smlouvy s novými dopravci a zavedl nový systém autobusové dopravy, oblékl uniformu řidiče už potřetí. Na linkách na Chomutovsku ho cestující mohli potkat spolu s hercem Ivanem Vyskočilem.
Tisková zpráva ze dne 13. března 2015
 

 
 

U několika spojů Dopravy Ústeckého kraje nastaly od 1. března drobné změny. I ty si chtěl krajský radní Komínek takzvaně osahat přímo v terénu. Chtěl ověřit, jestli změny budou ku prospěchu a zda ještě bude potřeba provést další úpravy.  „Pro některé řidiče je velkou novinkou letošního roku i odbavovací systém, proto jsem rád, že si mohu vyzkoušet přímo s cestujícími, jak všechno funguje a kde je potřeba systém například trochu upravit,“ řekl radní Komínek, který je držitelem řidičského průkazu na autobus i profesního oprávnění a řízení autobusu je pro něj i velkým koníčkem.  Cestující v autobusech společnosti BusLine na trase Chomutov – Vejprty, Chomutov – Klášterec nad Ohří a Chomutov – Místo, Vysoká jedle ale nepotkali za volantem jen krajského radního, na některých zastávkách si roli řidiče vyzkoušel i herec Ivan Vyskočil. I pro něj je stejně jako pro Jaroslava Komínka řízení autobusu zábavou a velkou zkušeností. Řidičský průkaz  na větší vozy má už z minulosti, společnost BusLine mu umožnila jej rozšířit i na autobusy. „Něco jiného je si za volant autobusu sednout jen chvíli a něco jiného je to povolání vykonávat profesionálně, vstávat ve čtyři ráno, prodávat lístky a jet na čas, mít občas i naštvané cestující. Ty chlapy obdivuji, mají velkou zodpovědnost. Velmi si cením i iniciativy pana radního, nikdo mu nemůže říct, že by nevěděl, o čem mluví. Dopravu si zkouší opravdu důsledně,“ dodal Ivan Vyskočil s tím, že na odbavovací systém si ještě netroufá a pomoci mu musel radní Komínek. Toho cestující za volantem nepotkali zřejmě naposledy. „V rámci změn Dopravy Ústeckého kraje přemýšlím ještě o dalších okresech, kde bych si systém krajské dopravy rád vyzkoušel v praxi,“ dodal radní Komínek.

Cílem změn, které přišly 1. března, bylo odstranit největší pravidelná zpoždění a stabilizovat tak přestupní návaznosti spojů. Takové úpravy jízdních řádů na mnoha linkách kraje spočívají jen v posunu například jediného či několika spojů o několik minut a nejsou tedy nijak výrazné. Větší změnou je přidání některých nových spojů. Aktuální jízdní řády najdete na webových stránkách www.dopravauk.cz.

Autor fotografií: Nikola Bradíková, PR Manager, BusLine a.s.


01

02

03

04


 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 13.3.2015 / 13.3.2015 | Účinnost od-do: 13.3.2015-13.4.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém