Orientační nabídka


 

Radní Komínek a herec Ivan Vyskočil pokřtili nové ekologické autobusy

001
Hned šestnáct nových ekologických autobusů sveze cestující, kteří využívají regionální Dopravu Ústeckého kraje. Flotila moderních vozů na stlačený zemní plyn (CNG) už jezdí na Ústecku. Jeden z těchto autobusů pokřtil krajský radní pro dopravu Jaroslav Komínek spolu s hercem Ivanem Vyskočilem, který se ujal i moderování celého křtu a představení nových vozů. Autobusy patří do vozového parku společnosti BusLine a.s. která je jedním z dopravců kteří mají s Ústeckým krajem uzavřenou desetiletou smlouvu na zajištění autobusové meziměstské dopravy.
Tisková zpráva ze dne 24. července 2015
 

 
 

Stávající autobusy, které společnost nakoupila jako součást plnění smlouvy s Ústeckým krajem, budou sloužit jako zálohové. „Velmi tento krok oceňujeme. Ústecký kraj se snaží pracovat na zlepšení životního prostředí a každý takový krok nám jen a jen pomůže. To, že budou nadále funkční i stávající autobusy a vyjedou v případě potřeby jako zálohové, ocení určitě i cestující, protože pro ně přijede stále stejně komfortní autobus,“ uvedl radní Jaroslav Komínek. Spolu s hercem Ivanem Vyskočilem autobus pokřtili a podepsali. Nejde o jejich první společnou akci, oba vlastní řidičský průkaz na autobus a profesní oprávnění a před několika měsíci společně vozili cestující na Chomutovsku.  „Jsem velmi rád, že se nám ve spolupráci s Ústeckým krajem podařilo zrealizovat projekt ekologické autobusové dopravy v tomto regionu. Většina světových metropolí se ubírá tímto směrem a provozuje autobusy na CNG. Vzhledem k tomu, že Ústecko patří mezi oblasti s nejvíce znečištěným ovzduším v ČR, tak si naši cestující zde ekologickou dopravu zaslouží,“ vysvětlil Jakub Vyskočil, ředitel společnosti BusLine a.s.

V nových autobusech je 46 míst k sezení a 25 míst k stání. Vozy jsou rovněž vybaveny mechanickou výklopnou plošinou umožňující přepravu handicapovaných osob a je zde i místo pro kočárek.  Na alternativní pohon CNG ujedou 600 až 700 kilometrů.

01

02

03

04

 

 


 

 

 

 
Zodpovídá: Ing. Lucie Dosedělová
Vytvořeno / změněno: 24.7.2015 / 24.7.2015 | Účinnost od-do: 24.7.2015-24.8.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém