Orientační nabídka


 

Radní napsal dopravcům: Řešte situaci s protestujícími řidiči

znak
Ústecký kraj sleduje s jistým znepokojením situaci u dopravců, jejichž řidiči na území celé České republiky hrozí stávkovou pohotovostí a popřípadě stávkou. Ústecký kraj u dopravců objednal provoz krajských linek na základě regulérní veřejné soutěže a sami dopravci si stanovili ceny dopravy.
 

 
 

„Podmínky odměňování a práce zaměstnanců jsou plně v kompetenci zaměstnavatelů, dopravců, a kraj nemá jakoukoli možnost do těchto vztahů vstupovat. Dopravci se musí postarat o to, aby se nespokojenost některých řidičů nedotkla cestující veřejnosti,“ komentuje situaci krajský radní Jaroslav Komínek a dodává: „Vážíme si nelehké a náročné práce řidičů ve veřejné dopravě a věříme, že se jejich požadavky budou zaměstnavatelé seriózně zabývat.“

Radní Komínek se v minulých dnech obrátil na dopravce s následující výzvou a prohlášením:

Vážení zástupci dopravců,

náš kraj průběžně sleduje medializované akce na podporu zlepšení podmínek řidičů autobusů. Uvědomujeme si problematiku nedostatku řidičů, ale přesto Vás žádáme o maximálně zodpovědný přístup při jednání s Vašimi zaměstnanci. Bylo by pro všechny dotčené osoby i subjekty velmi nepříjemné, kdyby z důvodu Vaší nedohody s řidiči došlo k tomu, že nebude plněna s Vámi uzavřená smlouva o zajištění veřejných služeb v přepravě cestujících, tj. že by nebyly nasazeny autobusy na námi objednané spoje. Zvláště by nebylo vhodné, kdyby se občané kraje nedostali do zaměstnání, do škol, k lékařům, či za jinými aktivitami. Nebylo by dobré, aby Ústecký kraj z důvodu interních problémů dopravce nedostal službu, za kterou si řádně platí, a to přesně tolik, o kolik si Vaše společnost za její zajištění řekla.

Připravil: OMK, DS

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 11.11.2015 / 11.11.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém