Orientační nabídka


 

Radní ocenili v terénu práci neziskových organizací

a
Jana Ryšánková a Petr Jakubec ocenili práci členů oblastního spolku ČČK v Děčíně, centra krizové intervence Spirála, obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni, o.p.s. České Švýcarsko z Krásné Lípy, ústeckého Dobrovolnického centra, společnosti ADRA nebo Oblastních charit z Ústí n. L. a Č. Kamenice.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 20. srpna 2010

Denně bojuje celý kraj s odstraňováním škod z povodní a vedle složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje se do něj zapojují obětavě také členové jednotlivých státních neziskových organizací a humanitárních společností. Mezi občany jsou denně také jednotliví členové vedení Ústeckého kraje, včera navštívili členové krajské rady Jana Ryšánková a Petr Jakubec spolu se zastupitelem Tomášem Křížem nejen Děčínsko, které postihla živelní pohroma před třinácti dny nejvíce, ale rovněž některé obce na Litoměřicku. I tady velká voda napáchala škody. Radní J. Ryšánková upřímně poděkovala všem pracovníků neziskových organizací i představitelům obcí, kteří mají s organizací likvidace škod o letošních prázdninách tolik práce. „Kromě vojáků a profesionálních i dobrovolných hasičů je třeba vyzvednout i práci neziskových organizací, které mají v organizaci záchranných prací i poskytování humanitární a psychosociální pomoci velké zkušenosti.  Právě psychologická pomoc ve druhé vlně, kdy si lidé začínají  po úklidu  uvědomovat, co je postihlo a o co všechno přišli, je od odborníků potřebná a nezastupitelná.“

   Jak nám řekl radní Jakubec, odvezli do humanitárního skladu v České Kamenici nebo pro Český Červený kříž v Děčíně to, čeho je nejvíce potřeba –prací prášky, repelenty i další humanitární pomoc. Setkali se také s vedením Farní charity v Č. Kamenici a se starostkou Ploskovic Věrou Petrů a pracovníkem organizace Člověk v tísni panem Starým hodnotili postup úklidových prací i obnovu obecních a občanských majetků v částech Ploskovic (Vinné či Býčkovice). Oba radní ocenili práci členů oblastního spolku Českého Červeného kříže v Děčíně, centra krizové intervence Spirála, obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni, o.p.s. České Švýcarsko z Krásné Lípy, ústeckého Dobrovolnického centra, společnosti ADRA nebo Oblastních charit z Ústí nad Labem a České Kamenice. 

 

Připravil Zb. Šebesta, odd. tiskových informací,

Odbor kancelář hejtmanky,

SNÍMKY: Tomáš Kříž

1
Jana Ryšánková (vpravo) předává humanitární pomoc v sídle ČČK v Děčíně.

2
U starostky Ploskovic Věry Petrů. Vlevo je radní Petr Jakubec.

3
Při návštěvě humanitárního skladu HZS v Č. Kamenici jednali oba radní se zdejším vedoucím Mjr. Jaroslavem Táborem (vpravo).

4
V sídle českokamenické Farní charity: radní J. Ryšánková a ředitelka Štěpánka Kecková. 

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 20.8.2010 / 20.8.2010 | Schváleno / Zrušeno: 20.8.2010 / 19.9.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém