Orientační nabídka


 

Radní Vladimír Záhorský navštívil ortopedické oddělení Masarykovy nemocnice

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Radní Vladimír Záhorský navštívil ortopedické oddělení Masarykovy nemocnice
Krajský radní Vladimír Záhorský a vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Petr Severa navštívili 2.11. ortopedické oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. V doprovodu primáře Vladimíra Beneše si prohlédli vybavení oddělní a seznámili se s jeho současnou situací.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 2.11. 2005

 

Radní Vladimír Záhorský navštívil ortopedické oddělení Masarykovy nemocnice

 

Krajský radní Vladimír Záhorský a vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Petr Severa navštívili 2.11. ortopedické oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. V doprovodu primáře Vladimíra Beneše si prohlédli vybavení oddělní a seznámili se s jeho současnou situací. „Stále probíhají práce na krajské zdravotní koncepci. Chci získat co nejlepší představu o jednotlivých oborech zdravotní péče a tak jsem využil pozvání pana primáře a prošel si s ním jeho oddělení. Myslím, že ústecká ortopedie poskytuje pacientům péči na velmi vysoké úrovni,“ uvedl Vladimír Záhorský.

Na ortopedickém oddělení Masarykovy nemocnice působí v současné době 8 lékařů a 37 sester. K dispozici je  28 lůžek pro klasickou ortopedii, 14 lůžek pro spondylochirurgii (pozn. ortopedie páteře) a 6 lůžek vlastní jednotky intenzivní péče. Také v oboru ortopedie se daří naplňovat záměr kraje, aby působnost Masarykovy nemocnice, jako největšího zdravotnického zařízení v regionu, byla celokrajská. Oddělení provádí jak kompletní konservativní a operativní ortopedii včetně septické, tak i spondylochirurgii, revmatochirurgii a dětskou ortopedii.

Radní Vladimír Záhorský diskutoval s primářem Vladimírem Benešem o současné situaci ortopedie v Ústeckém kraji. Shodli na tom, že hlavním problémem v oboru je nedostatek finančních prostředků. „Vzhledem ke zvyšujícímu se věku populace lze očekávat zvýšenou poptávku po ortopedické operační péči hlavně v oblasti alloplastik (pozn. kloubní náhrady). Bude narůstat i potřeba reoperací pacientů operovaných před 10 a více lety. Bohužel již dnes trpíme výrazným deficitem finančních prostředků, kvůli kterému pak vznikají dlouhé čekací lhůty na některé typy operací,“ poznamenal primář Vladimír Beneš. 

 

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Vladimír Záhorský si prohlédl také vybavení nadstandardního pokoje, který by měl být pacientům k dispozici od 11.listopadu.
Vladimír Záhorský si prohlédl také vybavení nadstandardního pokoje, který by měl být pacientům k dispozici od 11.listopadu.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 4.11.2005 / 4.11.2005 | Zveřejnit od-do: 4.11.2005-4.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém