Orientační nabídka


 

Řady certifikovaných regionálních výrobců jsou pestré a rozrůstají se

Ústecký kraj podporuje řemeslnou výrobu a produkci různorodými marketingovými nástroji. Jedním z nich je podpora certifikace regionálními značkami Asociace regionálních značek. Tyto značky kvality garantují původ v Ústeckém kraji a určitou úroveň kvality nabízeného sortimentu. Certifikace produkce probíhá v širokém portfoliu ekonomických aktivit od výrobků přes služby nebo zážitky.
logo ÚK
 

 
 

Certifikace regionálními značkami se koná v každé destinační oblasti Ústeckého kraje minimálně jednou ročně. Koordinátory certifikace regionální značkou a podpůrných aktivit jsou dvě místní akční skupiny, a to MAS Sdružení Západní Krušnohoří a MAS Český sever, a dvě destinační agentury a to DA Dolní Poohří a DA České středohoří.

Možnost zapojit se do certifikačního procesu je prezentována na webových stránkách a sociálních sítích příslušného koordinátora prostřednictvím výzvy výrobcům, nebo zájemce může kontaktovat koordinátora ve svém regionu kdykoli přímo. Certifikát regionální značky je udělován na příslušné časové období, po jehož uplynutí lze požádat o obnovu značky.

V letošním roce se certifikace regionální značkou uskutečnila v dubnu v MAS Sdružení Západní Krušnohoří a rodina regionální značky KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt® se rozšířila o výrobky Hrobské uzeniny, džemy od Švestkové dráhy, bylinné produkty Angellus a včelí med rodiny Řehákových. O obnovu certifikátu bylo požádáno pro osmnáct certifikovaných výrobků a zážitků. V květnu se pak sešla certifikační komise, aby zhodnotila a posléze udělila certifikát ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt® výběru produktů z nabídky vyhlášených Varnsdorfských uzenin, o obnovu certifikátu pak bylo požádáno pro dvě rukodělné skupiny výrobků a to vlněné capačky a vyšívané kabelky paní Stejskalové a textilní dekorace paní Říhové. Ve druhé polovině tohoto roku se uskuteční certifikace také v destinaci Dolního Poohří a to značkou POOHŘÍ regionální produkt® a v Českém středohoří značkou ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ regionální produkt®.

Pro prezentaci svých regionálních výrobců provozuje Ústecký kraj portál Ochutnejkraj.cz. V uživatelsky příjemném prostředí portálu Ochutnejkraj.cz je přehledný seznam regionálních producentů, organizátorů a zemědělských podniků s prodejem ze dvora. Najdete zde dodavatele potravin a surovin, které se mohou stát i cílem zajímavé návštěvy k výrobcům originálních předmětů a produktů, v nabídce jsou i unikátní zážitky nebo dobré služby. Každý prezentovaný držitel má možnost nabídnout své portfolio školám. Na webu mají své místo také farmářské trhy a farmy a hospodářství. Producent se v případě zájmu registruje na portál sám – více na www.ochutnejkraj.cz.

S regionálními výrobci se můžete setkat na akcích, jako jsou farmářské trhy, ty nejbližší se konají v sobotu 3. června v Lounech a Kadani. Detaily o trzích nebo nabídku dalších akcí najdete na webu Ochutnejkraj.cz.

Máte zájem se certifikovat regionální značkou? Kontaktujte koordinátora příslušné značky, o kterou máte zájem.

CStr produktCSvy produktKrus produktDP produktPremyslPotravina

 
Zodpovídá: RNDr. Eva Poslová
Vytvořeno / změněno: 2.6.2023 / 2.6.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém