Orientační nabídka


 

Realizace záměru tzv. dvou páteřních nemocnic v rámci Ústeckého kraje - Nemocnice Most a Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Lucii Bartoš, Homér (luciebartos@volny.cz)
 

 
 

Odpověď pro Lucii Bartoš, Homér (luciebartos@volny.cz) ze dne 5. 5. 2007

 

Dotaz (v původním znění):

Dobrý den,

     prosím Vás v naší pravidelné rubrice "Zeptejte se, koho chcete" nyní odpovídal senátor Balín a směřoval další dotaz na pana hejtmana. Dotaz Vám níže přeposílám a prosím o zpracování odpovědi cca 15-20 vět na téma, kterého se otázka týká. Dále prosím, jak je v rubrice zvykem, o směřování dalšího dotazu na další osobnost z Mostecka. Obor není omezen - může jít o osobnost z politkiky, kulturního dění, školství, úředníka atd.

     O zpracování prosím do konce týdne.

     Děkuji. S pozdravem redaktorka Lucie Bartoš

 

Znění dotazu:

Vlastimil Balín směřoval dotaz na hejtmana Ústeckého kraje a zastupitele města Mostu Jiřího Šulce: Platí ještě - pro zajištění zdravotní péče - filosofie dvou páteřních nemocnic v rámci Ústeckého kraje – Nemocnice Most a Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem?

 

 

Odpověď hejtmana Jiřího Šulce:

„Tato filozofie dvou „páteřních nemocnic“ byla jen jednou z více z úvah v minulých letech nad tím, kam směřovat budoucnost poskytování zdravotní péče v Ústeckém kraji. V současné době ale Ústecký kraj realizuje transformaci svých nemocnic na akciovou společnost. Jak pan kolega zastupitel jistě ví, krajské zastupitelstvo svým usnesením z dne 8.11.2006 rozhodlo o změně způsobu organizace a zabezpečení poskytování zdravotní péče transformací nemocnic, které jsou dosud příspěvkovými organizacemi Ústeckého kraje, na akciovou společnost s nemocnicemi jako odštěpnými závody společnosti Krajská zdravotní, a.s.. Jejímž prostřednictvím chce Ústecký kraj zajistit pro své občany dostupné a přitom maximálně efektivní a hospodárné zdravotnictví, svou kvalitou odpovídající nejmodernějším trendům v medicíně. Realizace záměru tzv. dvou páteřních nemocnic v rámci Ústeckého kraje – Nemocnice Most a Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem, nebyla nikdy orgány kraje schválena, na rozdíl od transformace, o níž jsem hovořil. V podstatě všechny naše nemocnice v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Chomutově  a samozřejmě i v Mostě tvoří, jak je zřejmé z jejich geografického rozmístění v regionu, jednu páteřní síť pro celý Ústecký kraj, přičemž stežejní a základní nemocnicí je ústecká Masarykova nemocnice se specializovanými a superspecializovanými centry; ostatně tato nemocnice v areálu ústecké čtvrti Bukov byla vybudována z veřejných prostředků a zatím nás všechny stála 4 miliardy korun. V  této síti má nemocnice Most své nezastupitelné místo a je důležitá. Chceme aby se každé z těchto zdravotních zařízení zaměřilo na své silné stránky a maximálně využilo svého potenciálu a kvalifikovaného personálu. Namátkou mohu jmenovat onkologické pracoviště v Chomutově nebo perinatologii v nemocnici Most. Rád bych ještě připoměl, že i přes odpor opozice v krajském zastupitelstvu neuvažujeme o přerušení této transformace nebo o vyjmutí nemocnice Most z tohoto záměru. Jednalo by se o nesystémové řešení, protože by došlo k vyjmutí jedné z pěti nemocnic Ústeckého kraje, které jsou transformací dotčeny. Shodou okolností právě té nemocnice, která je po třiceti letech provozování státem v nejhorším stavu, jak stavebně technickém, tak svým vybavením a finanční situací. Jen silný subjekt složený ze všech našich pěti nemocnic může, na základě úzké spolupráce mezi sebou a pojišťovnami, obstát při náročných kvalitativních kritériích, které jsou hodny třetího tisíciletí."

 

Otázka hejtmana Jiřího Šulce do rubriky týdeníku Homér "Zeptejte se, koho chcete"

 

Otázka pro Mgr. Jiřího Škrábala ředitele Střední školy technické v Mostě – Velebudicích:

„Jako představitele Ústeckého kraje, který dal na přípravu výukového a tréninkového centra při Vaší škole několik milionů korun, mě zajímá, jak přípravy centra pokračují? Pro které investory budete připravovat zaměstnance a kdy začnete s jejich vzděláváním? 

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 21.5.2007 / 21.5.2007 | Zveřejnit od-do: 21.5.2007-21.6.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém